Taxe mai mici pentru studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara

Taxe mai mici pentru studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara
Senatul Universităţii de Vest din Timişoara a decis marţi reducerea taxelor de şcolarizare la ciclurile licenţă şi masterat pentru viitorii săi studenţi. Conform reprezentanţilor universităţii, măsura vine în sprijinul tinerilor, în contextul problemelor financiare actuale cu care se confruntă românii.

„Luând in considerare criza economică actuală şi preconizatele măsuri de scădere drastică a veniturilor românilor am decis reducerea taxelor de studiu, cu toate riscurile pe care le-ar putea aduce o astfel de măsură asupra bugetului Universităţii”, a declarat Ioan Talpoş, rectorul UVT. Astfel, în urma deciziei adoptate marţi de Senatul universităţii, taxele la licenţă vor scădea de la 2750 – 3000 lei la 2500 lei, iar la masterat de la 3500 lei la 3000 lei. Cu toate acestea, taxele de studiu la Facultatea de Muzică rămân nemodificate. Astfel, studenţii de la Interpretare muzicală şi Artele spectacolului vor trebui să plătească 10000 de lei pe an, iar cei de la Pedagogie Muzicală 6000 de lei.

Anul acesta, admiterea la UVT se va face în luna iulie, în funcţie de fiecare facultate în parte. Pentru facultăţile la care concursul de admitere se desfăşoară pe bază de dosar, înscrierea candidaţilor pentru concursul de admitere se va face la secretariatele facultăţilor, după completarea formularului de înscriere. Taxa de înscriere va costa 100 de lei, iar cea de înmatriculare 150 de lei. Pentru facultăţile la care sunt prevăzute probe de concurs (interviu sau probe de aptitudini), calendarul de desfăşurare a acestor probe va fi stabilit de facultăţile respective.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor