Taxe mai mari la Cadastru

3Comentarii
Taxe mai mari la Cadastru
TIMIŞOARA - Serviciile de Cadastru vor avea alte tarife. Astfel, pentru eliberarea planurilor de încadrare în teritoriu şi a planurilor de situaţie necesare proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire sau desfiiinţare, se va plăti suma de 200 de lei, înmulţită cu suprafaţa (numărul de hectare), pentru terenuri mai mici de nouă hectare, respectiv de 1.000 de lei la hectar pentru suprafeţe mai mari de nouă hectare.

Până acum, tarifele practicate erau de 200 de lei pentru un asemenea plan. De asemenea, pentru avizarea executării planurilor şi a hărţilor analogice sau digitale şi a ortofotoplanurilor pentru suprafeţe mai mari de 100 de hectare, precum şi pentru avizarea lucrărilor de aerofotografiere, taxa pentru fiecare lucrare se modifică, de la 50 la 100 de lei. Alte modificări de tarife vizează tranzacţiile imobiliare. Persoanele fizice care cumpără o locuinţă trebuie să achite la Cadastru 0,15% din valoarea prevăzută în actul de vânzare–cumpărare, dar nu mai puţin de 100 de lei, pentru intabulare. Pentru persoanele juridice, taxa este de 0,5% din valoarea prevăzută în actul de vânzare – cumpărare. De asemenea, cumpărătorii care şi-au ipotecat casa vor trebui să achite, pentru înscrierea ipotecii, 100 de lei, plus un procent de 0,1%, care se raportează la valoarea creanţei garantate.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor