Taxa si in Timis pentru sustinerea Bacalaureatului

De Delia S. Barbu
Bacalaureat pe bani si in Timis
Bacalaureat pe bani si in Timis
Absolvenții de liceu care au „picat”  de două ori Bacalaureatul și vor să mai susțină alt examen vor trebui să plătească pentru fiecare probă în parte. Pentru toate probele se vor plăti 230 de lei.

„Orice absolvent de liceu are dreptul să se prezinte la două sesiuni de Bacalaureat. Dacă nu a promovat nici a doua sesiune, s-a instituit o taxă pentru a treia examinare”, a confirmat inspectorul școlar general de Timiș, Cornel Petroman.

Însă plata va fi diferențiată în funcție de numărul de probe ce trebuie susținute. „Cel care nu dă toate probele, plătește mai puțin. Dacă sunt 6 probe, socotiți cât trebuie plătit pentru una. În jur de 38 de lei”, a mai spus Cornel Petroman. Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale, taxa este valabilă şi pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular.

MEN a anunțat deja că înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc între 27 şi 31 mai. Prima probă a examenului, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va avea loc în perioada 10-12 iunie. A doua probă, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, este programată pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 17 şi 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă internaţională, între 25 şi 28 iunie. Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie, cu limba şi literatura română. Va urma pe 2 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar pe 3 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării este programată pentru data de 5 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 8 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 9 şi 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !