Taxă pentru renunţare

Taxă pentru renunţare
O universitate din Timişoara percepe o taxă de 500 Ron, elevilor care vor fi acceptaţi la locurile fără taxă şi decid să nu urmeze facultatea respectivă.

Asta se întâmplă începând cu acest an la Univesitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului din Timişoara(USAB). „Idee este că noi avem o evidenţă iar dacă un student de pe locurile fără taxă renunţă, trebuie reluată toată procedura. Taxa este introdusă doar de anul acesta”, ne-a spus d-na Eniko Nădăşan, secretarul-şef al USAB.

Taxa a fost decisă de Senatul Universităţii în urma unei şedinţe, elevii care se înscriu la una dintre facultăţile USAB completează, pe lângă fişa de înscriere şi o altă foaie prin care iau la cunoştinţă de această taxă. Aceasta poartă numele de „taxă pentru retragerea de pe locurile bugetate”. Ministerului Educaţiei i s epare normal ca taxe să cresacă şi de ce nu, să se înmulţească.

„Univesităţile au autonomie, noi nu avem cum să implicăm în anumite probleme. Ei pot să fixeze ce taxe vor”, ne-a spus Mircea Mureşan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Nici o altă universitate din Timişoara nu mai percepe taxă pentru retragerea dosarului.

Sanda Bota0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor