Taxa auto = prima porcului, jos taxa auto!

135Comentarii
Taxa auto = prima porcului, jos taxa auto!
O nouă rundă de proteste împotriva triplării taxei de poluare va avea loc duminică la Timişoara, de această dată cu acordul autorităţilor. Intrarea în Timişoara dinspre Arad a fost blocată de zeci de maşini, sâmbătă după-amiază! Proprietarii de maşini au ieşit în stradă să protesteze faţă de triplarea taxei auto.  | Video Forum

Şoferii din toată ţara sunt nemulţumiţi şi de înghesuiala şi cozile format în ultimele zile la administraţiile financiare pentru a plăti taxa. În cursul dimineţii, la Timişoara părea să fie linişte. Deşi protestatarii şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei, apele păreau să fie liniştite. Răzleţ, proprietarii de maşini împărţeau fluturaşe cu informaţii despre noua taxă, care intră în vigoare din 15 decembrie. Spre ora prânzului însă, ei s-au adunat în faţa Prefecturii Timiş unde au început să scandeze tot felul de lozinci: „Stolo, scoate taxa!” sau „Hoţii, hoţii”. De aici, protestatarii au plecat către Calea Aradului, unde au blocat toate cele patru benzi de circulaţie. Agenţii de circulaţie şi jandarmii stau momentan şi supraveghează de la distanţă mitingul de protest, însă au fost solicitate şi forţe suplimentare. La această oră, în zonă este aşteptat prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu va încerca să-i determine pe manifestanţi să ridice blocada de pe Calea Aradului.

***

Update 1:

Prefectul de Timiş s-a întâlnit cu protestatarii şi i-a îndemnat să ridice barajul, care blochează accesul dinspre Arad de câteva ore bune. Cum mitingul nu este autorizat, Ovidiu Drăgănescu le-a sugerat oamenilor să-şi delege câţiva reprezentanţi şi să ceară o autorizaţie de la Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei, pentru a organiza marşul de protest în cursul zilei de luni. Prefectul de Timiş l-a chemat la negocieri şi pe Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, pentru a sta de vorbă cu mulţimea.

***

Update 2:

Blocada a fost ridicată după aproximativ trei ore, fără să fie necesară intervenţia forţelor de ordine. Protestatarii şi-au desemnat reprezentanţii şi vor solicita autorizarea unei mişcări de protest, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

***

Update 3: 

Miting legal, duminică

O nouă rundă de proteste împotriva triplării taxei auto de poluare va avea loc duminică la Timişoara. Comisia de ordine publică de la nivelul primăriei s-a întrunit, sâmbătă după-masă, pentru a analiza solicitarea de o organiza o nouă manifestaţie împotriva taxei auto. La şedinţă au luat parte atât primarul Gheorghe Ciuhandu, cât şi prefectul Ovidiu Drăgănescu, dar şi cinci reprezentanţi ai protestatarilor.

Aceştia au solicitat acordul pentru a organiza un miting de protest duminică, în 14 decembrie, de la ora 11, pe traseul Prefectura Timiş – Piaţa Victoriei.

Comisia de ordine publică nu a fost de acord, pentru că la ora respectivă are loc slujba la Catedrala Mitropolitană, iar în Piaţa Victoriei se desfăşoară Târgul de Crăciun, dar solicitanţilor li s-a dat voie să facă miting pe un alt traseu. „Noi respectăm dreptul constituţional de a demonstra, dar problema dumneavoastră nu o putem rezolva noi, nici eu în calitate de primar, nici domnul prefect, ci Guvernul”, le-a spus Ciuhandu reprezentanţilor manifestanţilor.

Astfel, în această duminică, între orele 11-14, proprietarii de maşini vor organiza un miting legal la Timişoara, pe traseul: Prefectură – Continental – Centru Civic – Piaţa Huniade – C. D. Loga (Primărie) – Mihai Viteazu – Vasile Pârvan – str. Cluj – Arieş – L. Rebreanu – AEM – Liviu Rebreanu – Arieş – Negoiu – parcare Stadion Dan Păltinişanu.135Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor