Țările UE au început negocierile cu SUA pentru noile acorduri comerciale

Țările UE au început negocierile cu SUA pentru noile acorduri comerciale
Consiliul Uniunii Europene (UE) a adoptat luni deciziile de autorizare a inițierii negocierilor, precum și directivele de negociere aferente pentru două acorduri comerciale, privind liberalizarea comerțului cu produse industriale și evaluarea conformității în relația cu Statele Unite ale Americii.

Implementarea Declarației comune a președinților Jean-Claude Juncker și Donald Trump din 25 iulie 2018 a fost principala prioritate în domeniul politicii comerciale a Președinției României la Consiliul UE, informează un comunicat transmis luni de către Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Această declarație promovează dezvoltarea schimburilor comerciale cu produse industriale, cooperarea în materie de reglementare a standardelor și cooperarea în procesul de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului.

„Adoptarea directivelor de negociere oferă un semnal clar referitor la angajamentul Uniunii Europene privind construirea unei agende pozitive pe comerț în relația cu SUA și pentru implementarea strictă a Declarației comune, adoptată de președinții Juncker și Trump la 25 iulie 2018. Subliniez din nou că negocierile nu vizează sub nici o formă produsele agricole sau achizițiile publice. Un alt element important îl constituie luarea pe deplin în calcul în timpul negocierilor a impactului asupra mediului și în plan social”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri și președinte al Consiliului UE pentru comerț, în contextul președinției rotative.

Recomandările de decizii și de directive de negociere au fost transmise de către Comisia Europeană spre analiză Comitetului de Politică Comercială al Consiliului UE, la data de 18 ianuarie 2019, fiind ulterior dezbătute de către Consiliul Afaceri Externe-Comerț, în perioada 21-22 februarie 2019.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor