Tarife reduse aproape la jumatate pentru inchirierea spatiilor la Bastion

De Adrian Panduru
6Comentarii
Tarife reduse aproape la jumatate pentru inchirierea spatiilor la Bastion
© Tion: Tarife reduse aproape la jumatate pentru inchirierea spatiilor la Bastion
Spațiile din Bastionul Theresia sunt scoase din nou la licitație de Consiliul Județean Timiș. S-a mai încercat acest lucru, dar fără succes. Pentru a avea „clienți”, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au scăzut prețul de pornire al licitației pentru chiriași aproape la jumătate.

Consiliul Județean Timiș a încercat închirierea spațiilor din Bastion încă din anul 2017, dar, probabil, prețurile au fost considerate prea mari și majoritatea locațiilor scoase „la mezat” au rămas goale. Acum, însă, printr-o nouă hotărâre a CJ Timiș chiriile au fot reduse.

În 2017, CJ Timiș a organizat prima licitație pentru închirierea mai multor spații cu suprafețe cuprinse între 177 și 384 metri pătrați. Prețurile de pornire au fost stabilite în urma unui raport de evaluare între 66,06 și 68,52 lei pe metru pătrat pe lună, fără TVA, la care se adăuga tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului – 128 lei/mp/lună, plus TVA. După o primă licitație a fost atribuit doar un spațiu. Au mai urmat încă două licitații, dar nu s-a prezentat nimeni.

Acum, printr-o hotărâre de consiliu județean, tarifele au scăzut. Prețul de închiriere de la care va porni licitația, în funcție de spațiu, este între 36,23 lei și 36,69/mp/lună, fără TVA, iar cel pentru utilizarea frontului de la 87,4 lei/mp/lună, tot fără TVA.

Pot închiria spații cei care vor să dezvolte activități tip restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor, creație și interpretare artistică, informații și comunicații: editare, producție cinematografică, video și de programe de televiziune, înregistrări audio și activități de editare muzicală, difuzare și transmitere de programe, telecomunicații, servicii în tehnologia informației, servicii informatice, intermedieri financiare și asigurări: intermedieri financiare, cu excepția activităților de asigurări și ale fondurilor de pensii; asigurări, reasigurări și ale fondurilor de pensii (cu excepția celor din sistemul public de asigurări sociale); activități auxiliare pentru intermedieri financiare, activități de asigurare și fonduri de pensii, tranzacții imobiliare, activități profesionale, științifice și tehnice, cu excepția activităților veterinare: activități juridice și de contabilitate; activități ale direcțiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate, activități de management și de consultanță în management; activități de arhitectură și inginerie, activități de testări și analiză tehnică; cercetare-dezvoltare; publicitate și activități de studiere a pieței; alte activități profesionale, științifice și tehnice, activități de servicii administrative și activități de servicii suport: închiriere și leasing; servicii privind forța de muncă; activități ale agențiilor turistice și ale tur-operatorilor, alte servicii de rezervare și asistență turistică; activități de investigații și protecție; peisagistică și servicii pentru clădiri; secretariat, servicii suport și alte activități de servicii prestate în principal întreprinderilor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor