Tarife mai mari pentru apa si canalizare in Timis

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
6Comentarii
Tarife mai mari pentru apa si canalizare
Tarife mai mari pentru apa si canalizare
Din toamnă timișenii vor plăti mai mult pentru apă și canalizare. Vezi care sunt noile preţuri.

Începând cu 1 septembrie 2012, tarifele pentru serviciile prestate de societatea Aquatim în toate localităţile din aria de operare vor fi de 2,28 lei/mc, fără TVA, pentru furnizarea apei (2,83 lei/mc, cu TVA) şi 2,08 lei/mc, fără TVA, pentru prestarea serviciilor de canalizare (2,58 lei/mc, cu TVA). Creşterea este de 20 de bani pe metru cub de apă şi 29 de bani pe metru cub, la canalizare.

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, susţine că  noile tarife nu vor depăşi limita de suportabilitate a populaţiei.

„Noile tarife au fost avizate iniţial de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). În şedinţa din 9 august, Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (ADI), a aprobat noile tarife, în numele autorităţilor publice, acţionari ai societăţii Aquatim. Societatea Aquatim a realizat şi are în derulare proiecte mari de investiţii, în beneficiul populaţiei, pentru care a obţinut finanţări europene nerambursabile şi a contractat împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale. Condiţiile cuprinse în memorandumurile de finanţare şi acordurile de împrumut prevăd obligativitatea ajustării anuale a preţurilor şi tarifelor cu inflaţia şi creşterea în termeni reali, în conformitate cu planul anual de evoluţie a tarifelor. Strategia tarifară a fost gândită astfel încât să asigure durabilitatea operatorului regional pe termen scurt, mediu şi lung, fără să depăşească limita suportabilităţii populaţiei, care este de circa 2-2,5% din venitul net al unei gospodării medii”, susţine Vlaicu.

El a explicat că ajustarea tarifelor permite asigurarea resurselor financiare pentru derularea programului de investiţii de 119 milioane de euro, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în perioada 2008- 2013. Judeţul Timiş va beneficia prin acest proiect, de 300 km noi de reţele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare a apei uzate şi 3 staţii de tratare a apei potabile.

 Timisul, pe primul loc la investitii in apa si canal6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor