Taloane de călătorie gratuite

ORADEA – Pentru asigurarea legitimaţiilor de călătorie gratuite, titularilor de drepturi prevăzute de legi speciale (DL nr. 118/1990 şi Legea nr. 189/2000) li se eliberează anual taloane speciale de călătorie cu reducere 100%.

Taloanele speciale se emit de către MMSSF şi se difuzează titularilor prin Casa Naţională de Pensii, respectiv Casele Judeţene de Pensii.

„Persoana care beneficiază de drepturi în temeiul mai multor legi cu caracter special şi care solicită acordarea taloanelor speciale de călătorie prevăzute de o altă lege decât cea pentru care i-au fost deja distribuite are posibilitatea să îşi exprime opţiunea pentru facilitatea pe care o doreşte”, a declarat Leontin Ţârle, director executiv adjunct la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor.

La cererea de opţiune, solicitanţii vor anexa o declaraţie pe proprie răspundere că nu au beneficiat sau, după caz, au renunţat la cealaltă facilitate.

Opţiuni

Pensionarii – foşti salariaţi CFR – beneficiari de călătorii gratuite pe calea ferată pentru această calitate, care solicită acordarea taloanelor speciale de călătorie prevăzute de o lege cu caracter special (DL nr. 118 sau Legea nr. 189/2000), vor depunde o cerere de opţiune la care vor anexa o adeverinţă eliberată de filiala SNCFR sau o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au beneficiat sau, după caz, au renunţat la permisul CFR.

În acelaşi mod vor proceda şi beneficiarii Legii nr. 341/2004, precum şi veteranii, văduvele de război sau văduvele de veterani de război, persoanele cu handicap şi pensionarii militari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor