Iar mai apoi, ţăranii vor fi nevoiţi să se programeze la veterinarul din zona unde locuiesc pentru ca acesta să vină şi să le împuşte grăsunii. „Va fi o muncă greoaie pentru medicii veterinari, care vor primi aceste pistoale şi vor fi învăţaţi cum să le folosească, pentru că sunt unii care au în grijă chiar şi şase sate şi nu are timp fizic să meargă să împuşte toţi porcii”, ne-a spus Daroczi Csaba, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Timiş. Porcii mai pot fi împuşcaţi de către măcelari autorizaţi, care vor avea pistoalele speciale, dar aceştia lucrează de obicei în fabrici sau în abatoare. Aşadar, dacă respecţi legea, anul ăsta, nu mai respecţi Ignatul, pentru că veterinarilor le va fi imposibil să împuşte toţi porcii într-o singură zi. Aşa că, în majoritatea gospodăriilor din Timiş, grăsunii vor ajunge tot la cuţit şi vor fi tăiaţi aşa cum ştiu bănăţenii din tată-n fiu.
Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici !
versiunea HTML a comentariilor