Tablouri de peste 700.000 de euro, prezentate publicului timisorean

Tablouri de peste 700.000 de euro, prezentate publicului timisorean
Amatorii de lucrări de artă sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la Palatul Baroc din Timişoara, unde sunt expuse 140 de lucrări valoroase, semnate de cei mai cunoscuţi artişti români ai ultimelor doua secole. Sunt expuse opere de Grigorescu, Luchian, Pallady, Tonitza şi alţi mari artişti.

Piesele au fost aduse spre vizionare de Casa de Licitaţii Artmark şi sunt evaluate la peste 700.000 de euro. Toate lucrările vor fi scoase la licitaţie în data de 28 octombrie 2010 în cadrul uneia dintre cele mai importante evenimente ale anului de pe piaţa de artă – „Licitaţia de Toamnă 2010”. Acţiunea este o premieră pentru România. Operele vor fi disputate simultan în două săli de spectacole diferite, una aflată la Bucureşti, iar cealaltă la Timişoara.

Licitaţia propriu-zisă va fi efectuată prin intermediul unui sistem electronic performant, care le va permite participanţilor să îi urmărească în timp real pe „concurenţii” aflaţi în cealaltă sală.

„Licitaţia de Toamnă 2010” va prezenta o selecţie impresionantă de lucrări, atât datorită diversităţii perioadelor şi stilurilor în care au fost realizate, cât şi a numelor artiştilor care le-au semnat: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă. Secţiunile pregătite pentru licitaţie sunt: Secolul XIX şi arta academistă, Tezaur, Şcoala bănăţeană, Colonia de la Balcic, Impresionism şi Postimpresionism, Artă modernă şi avangardă, Realism socialist, Postmodernism şi Contemporană.

Ca un cadou pentru iubitorii de artă, dar mai ales pentru cei interesaţi să ducă acasă sau la sediul firmei una dintre lucrările scoase la licitaţie, toate tablourile pot fi admirate, timp de două zile, sâmbătă şi duminică, în 23 şi 24 octombrie, în cadrul unei expoziţii la Muzeul de Artă din Timişoara, la Palatul Baroc. Marţi, 26 octombrie, şi miercuri, 27 octombrie, aceleaşi lucrări vor fi expuse la J. M. Marriott Grand Hotel Bucureşti.

În seara licitaţiei, loturile vor fi împărţite între cele două oraşe, lucrările putând fi admirate în cadrul cocktailului organizat înainte de evenimente. La 19.30, licitaţia va începe în paralel în cele două săli, care vor fi conectate pe toată durata evenimentului.

Tot în cadrul expoziţiei de la Palatul Baroc, la evenimentul din 28 octombrie va fi expusă cea mai mare lucrare semnată Samuel Műtzner scoasă vreodată la o licitaţie de artă.  „Legenda antică” va putea fi admirată împreună cu celelalte opere, sâmbătă, 23 octombrie, şi duminică, 24 octombrie.

Pictura, intitulată  „Legendă antică”, măsoară 1,3 x 2,5m, iar la Licitaţia de Toamnă 2010 a Casei Artmark, opera va fi doar prezentată participanţilor, urmând a fi scoasă spre vânzare la licitaţia imediat următoare. 

Artmark este o casă  de licitaţii de artă înfiinţată în iulie 2008 care evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere autentice, desfăşurând în acelaşi timp şi activităţi de galerie de artă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor