Tablou semnat Sorin Scurtulescu – donatie pentru Spitalul Judetean Timisoara, la serbarea de Craciun

De Adrian Panduru
Tablou semnat Sorin Scurtulescu – donatie pentru Spitalul Judetean Timisoara, la serbarea de Craciun
© Tion: Tablou semnat Sorin Scurtulescu – donatie pentru Spitalul Judetean Timisoara
Un artist plastic din urbea de pe Bega a donat către Spitalul Județean Timișoara o lucrare pentru a aduce bucurie în această instituție cu pereții albi. Tabloul a fost înmânat în timpul evenimentului de Crăciun din amfiteatrul spitalului.

La evenimentul de Crăciun a participat și mitropolitul Banatului ÎPS Ioan, care a primit, la rândul său, o lucrare din partea artistului plastic Sorin Scurtulescu.

Lucrarea donată de Sorin Scurtulescu Spitalului Județean Timișoara, intitulată „Peisaj Urban” 2006, a fost realizată după ce artistul s-a întors din stagiul celor doi ani de studii petrecuţi în Anglia. În această perioadă Scurtulescu, în căutarea autenticului, era atras de poezia urbană a unor cartiere de blocuri aparent fără importanţă artistică şi creativă, dar care au dat ca rezultat peste 22 de lucrări.

„Într-un spital din Viena am observat picturi contemporane de mari dimensiuni aşezate pe coridoarele largi ale spitalului, producându-mi o impresie de bucurie şi lăsându-mi o cu totul altă stare, faţă de cea neplăcută pe care ţi-o lasă peretele alb, specific spitalelor de la noi. La Viena în spital parcă erai într-un muzeu de artă contemporană. Astfel am vorbit cu Andrei Jecza să iniţiem împreună o schimbare în oraşul care a fost ales Capitală Culturală Europeană pentru 2021. Desigur că în acest context ne-am bucura să avem în Timişoara şi un muzeu de artă contemporană în adevăratul sens al cuvântului, dar cred că şi colecţiile de artă contemporană din marile instituţii ale unui oraş pot fi un patrimoniu cultural important pentru viitoarele generaţii” a spus Sorin Scurtulescu.

Lucrarea a fost donată de Sorin Scrutulescu, Galeria Jecza, împreună cu Galeria LogArt de la Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara.

La serbarea de Crăciun a Spitalului Județean Timișaora au participat angajați ai unității sanitare, alături de copii, care au primit cadouri de la „Moșul”. A colindat corul Facultății de Teologie din Timișoara, dirijat de diac. lect. Univ. Ion-Alexandru Ardereanu, grupul de copii al angajaților unității medicale și Corul Lyra.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !