Svastice pe peretii TNT

Svastice pe peretii TNT
Pe pereţii unui hol din Teatrul Naţional din Timişoara au fost zgâriate 10 svastice iar Poliţia a deschis deja o anchetă.

„Este absolut şocant ca într-o instituţie de cultură să fie zgâriate semne de acest gen. Aceste însemne ale extremismului nu sunt de trecut cu vederea”, a declarat ieri Adriana Hausvater, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara(TNT).

Holul unde au apărut semnele este cel care duce la intrarea actorilor, unde au acces doar aceştia şi persoanele care vin la ei.

„Poliţia va suspecta pe toată lumea şi sper ca până la urmă să se descopere cine le-a făcut. Nu mă simt ameninţată, eu sunt un om puternic”, a mai spus Adriana Hausvater.

Din câte ştie conducerea Teatrului Naţional, nu s-a mai întâmplat niciodată să apară semne naziste în interiorul clădirii Teatrului, mai ales că în aceiaşi clădire funcţionează şi Opera Română, Teatru Maghiar şi Teatru German.

Ca măsură de precauţie pentru viitor, conducerea TNT va da ordin ca toţi cei care instră în instituţie să o facă pe bază de semnătură.
Regulament de plasare a anunturilor