Svabii din Forchheim sunt cu gandul mereu acasa…la Becicherecu Mic

De Corina Eva
Din pacate, cei care participa la aceste evenimente sunt din ce in ce mai putini...
Din pacate, cei care participa la aceste evenimente sunt din ce in ce mai putini...
Nu vor să dea uitării clipele petrecute la Becicherecu Mic şi fac tot posibilul să se întâlnească pentru a retrăi poveştile copilăriei şi tinereţii de acasă. Amintirile le sunt vii, în pofida anilor care au trecut peste mulţi dintre ei, dar le evocă cu nostalgie şi poate cu o lacrimă pe obraz: sărbătorile de Paşti, Crăciun sau Kirwei, emoţiile primelor întâlniri pe străzile satului, primul sărut furat sau… primit la ceas de seară, primele ore de şcoală. Sunt şvabii originari din Becicherecu Mic care, recent, s-au întâlnit la Forchheim.

În oraşul bavarez Forchheim, a avut loc întrunirea şvabilor originari din Becicherecu Mic. La eveniment au participat şi consăteni din alte localităţi germane şi chiar de peste Ocean, din SUA. La ora 16, a avut loc slujba religioasă, oficiată de către părintele Peter Zillich şi la care a luat parte corul şvăbesc din localitate. Apoi, într-o sală din apropierea lăcaşului de cult, a avut loc întrunirea.

Cei prezenti au depanat amintiri la o masa traditionala...

”După cuvântarea de deschidere a preşedintelui Josef Bücher a urmat prezentarea unei interesante cărţi scrise şi editate de consăteanul nostru Johann Bappert, fost învăţător la şcoala din Becicherecu Mic. A mai fost prezentat un film video despre lucrările ce au avut loc, în ultimii ani, la cimitirul catolic de acasă dar şi despre sărbătoarea din 2010 a Kirwei-ului. Spre seară a avut loc balul. Ţin să exprim, sper că sunt şi în asentimentul multor foşti consăteni, aprecierea pentru toţi cei care pun suflet, investesc timp şi energie pentru a menţine această frumoasă sărbătoare şvăbească. Seara a avut loc balul propriu-zis al întrunirii. Din păcate, ca şi în fiecare an la Kirwei, participanţii la bal au fost din ce în ce mai puţini”, spune Niki Schmidt, unul dintre şvabii originari din Becicherecu Mic.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !