Sute de timiseni au cerut finantari prin Programul Casa Verde

Sute de timiseni au cerut finantari prin Programul Casa Verde
Programul „Casa Verde”, pentru instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, continuă. În judeţul Timiş mai sunt disponibili peste 1 milion de lei, iar persoanele fizice pot beneficia de finanţări nerambursabile.

Agenţia pentru Protectia Mediului (APM) Timiş a preluat, până la sfârşitul săptămânii trecute, 370 de dosare în cadrul Programului „Casa Verde”, privind instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, care a demarat din iulie. Preluarea dosarelor continuă până la epuizarea fondurilor alocate judeţului Timiş, care sunt în valoare de aproape 3.440.000 de lei. Suma rămasă disponibilă este de 1.154.888 lei, potrivit autorităţilor.

Programul „Casa Verde”, se adresează exclusiv persoanelor fizice, care pot beneficia de sume până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.

Din totalul cererilor de finanţare depuse în Timiş, până în prezent au fost aprobate 71 de dosare, celelalte urmând a fi onorate pe măsură ce vor fi validate de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) Bucureşti, spun reprezentanţii APM Timiş.

Semnarea contractelor şi preluarea dosarelor pentru „Casa Verde” se face, de luni până vineri, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, care îşi are sediul pe Bulevardul Liviu Rebreanu nr. 18-18A. Programul este de luni până joi între orele 9.00-16.00 şi vineri între orele 9.00-12.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !