Sute de caini fara stapan din Timisoara, sterilizati de o asociatie din Germania

De B.A.M.
Reactualizat la:
32Comentarii
Sute de caini fara stapan din Timisoara, sterilizati de o asociatie din Germania
O asociaţie de protecţie a animalelor din Dusseldorf va steriliza, în perioada următoare, 300 de câini fără stăpân aflaţi în adăposturile firmei de ecarisaj din Timişoara, Danyflor. Anunţul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care a afirmat că acţiunea de sterilizare va începe luni.

„O asociaţie de protecţie a animalelor din Germania, Dusseldorf, PerspekTIERisch, a venit să ne ajute în acţiunea pe care am iniţiat-o, de sterilizare a tuturor câinilor care nu sunt de rasă. Aduc mulţumiri tuturor asociaţiilor care sunt alături de noi. Asociaţia va începe de azi (luni –n.r.) să sterilizeze 300 de câini la adăpostul Danyflor”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

El a precizat că Primăria Timişoara nu va aloca niciun leu pentru această acţiune de sterilizare în masă, însă reprezentanţii Danyflor au afirmat că asociaţia va furniza mâna de lucru, iar firma de ecarisaj, materialele necesare.

Vă reamintim că, luni dimineaţa, Asociaţia Pro Democraţia a depus o plângere împotriva Hotărârii Consiliului Local privind gestionarea populaţiei canine din Timişoara. Membrii asociaţiei contestă faptul că această hotărâre a fost adoptată fără o consultare publică prealabilă, precizând că sondajele efectuate de Nicolae Robu pe Facebook nu sunt considerate dezbateri publice. În consecinţă, Asociaţia Pro Democraţia cere revocarea hotărârii în cauză.

UPDATE: Robu despre plângerea Pro Democraţia: Cetăţenii ne-au investit cu votul lor pentru a rezolva problemele Timişoarei, nu pentru a simula tot felul de discuţii sterile.

În legătură cu plângerea formulată de Asociaţia Pro Democraţia, Robu a afirmat că a aflat de aceasta din presă, însă  îl suprinde atitudinea aceasta de boicotare.

„Nu ştiu deocamdată nimic, am aflat din presă despre acest subiect. În orice caz, mă surprinde că o asociaţie româneasc ă, una care trăieşte aici şi vede cât de gravă este problema câinilor, vede cât au timişorenii de suferit de pe urma faptului că străzile sunt împânzite de câini fără stăpân, ia o asemenea atitudine de boicotare a demersurilor noastre de a rezolva această problemă”, a declarat Robu.

El a precizat că această problemă  nu se putea rezolva „cu discuţii sterile”, ci prin adoptarea unor măsuri necesare pentru diminuarea populaţiei canine din municipiu.

„Eu vreau să le mulţumesc asociaţiilor de protecţie a animalelor care ni s-au alăturat în acest proiect, care au înţeles că trebuie să trecem de la vorbe la fapte şi vreau să mulţumesc în mod special acestor parteneri din Germania care vin să pună umărul în rezolvarea acestei probleme a oraşului nostru. Pentru unii este o problemă minoră şi se pot juca de-a discuţiile şi dezbaterile toată ziua. Pentru cetăţenii oraşului este o problemă majoră. Pentru că este neplăcut să te sperii când mergi pe stradă, este şi mai neplăcut să fii muşcat, să fii atacat chiar de haite de câini. Noi avem o răspundere aici, cetăţenii oraşului ne-au investit cu votul lor pentru a rezolva problemele Timişoarei, nu pentru a simula tot felul de discuţii sterile”, a concluzionat Robu.

Pet Hope: Plângerea Pro Democraţia contribuie la agravarea fenomenului

Asociația Pet Hope consideră că plângerea Asociației Pro Democrația Timișoara către Consiliul Local Timișoara referitoare la hotărârea privind gestionarea câinilor cu şi fără stăpân contribuie la agravarea fenomenului câinilor fără stăpân în Timișoara şi vine in detrimentul cetățenilor dornici să vadă această problemă abordată și rezolvată de către autoritățile publice.

Membrii Pet Hope susţin că Asociația Pro Democrația Timișoara și-a fundamentat demersul pe informațiile furnizate de Adriana Tudor, reprezentantul unei alte asociaţii de protecţie a animalelor, EcoVet. Astfel, se invocă o cerere de dezbatere publică depusă de Adriana Tudor, în condițiile în care, susţin cei de la Pet Hope, aceasta a fost prezentă la toate întâlnirile consultative derulate de Primăria Timișoara pe acest subiect, din ultimele opt luni.

“Nu putem înțelege atitudinea și comportamentul doamnei Adriana Tudor de la EcoVet. Cu două zile înainte de ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara semnează un proces verbal prin care confirmă participarea la consultări și luarea la cunoștință a proiectului de HCL, iar în ziua următoare solicită dezbatere publică cu scopul clar de a bloca proiectul” a precizat Ruxandra Bizera, membru fondator și avocat al Asociației Pet Hope Timișoara.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor