Sute de amenzi pentru neregulile din taximetrie

Reactualizat la:
Sute de amenzi pentru neregulile din taximetrie
Peste 300 de taximetrişti au fost sancţionaţi, la Timişoara, în ultima jumătate de an, pentru că au comis diferite abateri: au încălcat prevederile legale cu privire la staţionare, păstrarea curăţeniei sau deţinerea documentelor necesare pentru practicarea acestei meserii.

Poliţiştii comunitari timişoreni continuă verificările în cazul persoanelor care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi pentru a vedea dacă acestea îşi desfăşoară în mod autorizat activitatea şi respectă prevederile legale referitoare la staţionare şi păstrarea curăţeniei.

Nu puţini sunt taximetriştii care au fost depistaţi staţionând în alte locuri decât cele rezervate special pentru ei, în vederea preluării clienţilor, în staţiile de taxi, sau cei care nu pot prezenta documente care să ateste că prectică legal această activitate. Alţii nu afişează la loc vizibil datele de identificare şi tarifele practicate sau săvârşesc diferite contravenţii, cum ar fi abandonarea de resturi alimentare şi mucuri de ţigară pe domeniul public sau spaţiile verzi, ori adresează cuvinte şi expresii jignitoare la adresa agenţilor constatatori.

Poliţiştii comunitari au constatat 332 de contravenţii la acest capitol, în ultimele şase luni, iar controalele continuă. De exemplu, o timişoreancă s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei pentru că a fost prinsă practicând taximetria deşi nu avea atestatul profesional necesar şi nici nu avea vârsta minimă de 21 de ani pentru obţinerea acestui document, potrivit Legii 38 din 2003.Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor