Surzii au iesit in strada la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
Protest persoane cu deficiente de auz
Protest persoane cu deficiente de auz
Aproximativ 200 de persoane cu deficienţe de auz s-au adunat, luni după-amiaza, în faţa sediului Filialei Timişoara a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, pentru a protesta împotriva noii conduceri a acestei organizaţii. Protestatarii spun că noua conducere nu îi reprezintă şi cer revenirea în funcţie a fostului preşedinte ales de surzi.

La protest au participat persoane cu deficienţe de auz din Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor, Alba şi alte judeţe. Chiar dacă nu pot vorbi aşa cum o fac restul oamenilor, şi-au făcut auzite nemulţumirile agitând pancarte şi afişe, iar protestul a fost unul zgomotos, pentru că unii dintre manifestanţi au bătut în farfurii din tablă.

Surzii cer demisia secretarului general al Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Costin Tufeanu, şi a contabilei şefe Lidia Argatu, pe care care îi acuză că l-au îndepărtat în mod abuziv de la conducerea asociaţiei pe fostul preşedinte ales, Mihail Grecu. Secretarul este cel care a preluat atribuţiile preşedintelui. De altfel, pe pancartele şi afişele protestatarilor se puteau citi mesaje ca „Jos Tufeanu”, „Jos Argatu”, „Luptă pentru dreptatea surzilor” sau „Asociaţia Naţională a Surzilor din România a fost, va fi şi va rămâne a surzilor”.

„Membrii filialei Timişoara a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România protestează împotriva celor doi salariaţi din Bucureşti, contabila Lidia Argatu şi secretarul general Costin Tufeanu, care au încălcat statutul asociaţiei. I-au desfăcut contractul de muncă domnului preşedinte Grecu Mihail. Acest a demisionat, dar în 31 ianuarie a avut loc o şedinţă a Consiliului Director Naţional şi domnul Grecu Mihail şi-a retras demisia depusă în 4 ianuarie şi la o zi după i-au desfăcut contractul de muncă, încălcând astfel decizia CDN de a i se prelungi mandatul. Secretarul general a fost angajat în anul 2010 şi până acum, în 2012, nu a făcut nimic. El a preluat şefia Asociaţiei Surzilor. Consiliul Director Naţional al asociaţiei a făcut o şedinţă pentru a-l apăra pe preşedintele Grecu Mihail, dar secretarul general a spus că acest consiliu nu are valoare şi sunt analfabeţi. În statutul asociaţiei scrie foarte clar că acest consiliu se alege din toată ţara, fiind format din persoane surdo-mute”, a explicat preşedintele ANSR Timişoara, Carol Verok. În plus, reprezentanţii filialei timişorene îl acuză pe Tufeanu că este agresiv verbal cu membrii asociaţiei.

Persoanele cu deficienţe de auz din Timişoara sunt dispuse să meargă să protesteze la Bucureşti dacă situaţia nu se va rezolva până la finele acestei luni şi Mihail Grecu nu va reveni la conducerea asociaţiei.

Surzii anunta protest la Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor