Supraimpozitări en-gros pe 2019

De Cristina Ghilea
Supraimpozitări en-gros pe 2019
Exclusiv cu voturile consilierilor liberali au trecut, miercuri, de plenul CL peste 100 de decizii de supraimpozitare cu 50% sau cu 500% a unor terenuri şi imobile.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri s-au aflat nu mai puţin de 112 proiecte referitoare la supraimpozitarea cu 50% a terenurilor neconstruite, respectiv a spaţiilor neocupate din Centrul istoric, respectiv cu 500% pentru terenurile neîngrijite.

De la bun început, udemeriştii, prin Kirei Melinda, au anunţat că nu vor vota niciunul dintre aceste materiale. A şi acuzat majoritatea liberală că îşi încalcă propriile principii prin atingerea adusă proprietăţii private prin suprataxare.

În replică, liberalul Mihai Maci i-a spus că, de fapt, demersul ţine de un „principiu foarte liberal” şi că din moment ce toţi îşi doresc să vadă terenurile şi clădirile cât mai bine administrate, ce se întâmplă din punct de vedere fiscal „e o formă de negociere între proprietari şi administraţia publică”.

Social democratul Liviu Popa Sabău a obiectat că hotărârea Consiliului Local în baza căreia se aplică supraimpozitarea clădirilor nefolosite ar fi suspendată în urma unui proces în justiţie deschis de reprezentanţii mai multor firme afectate.

În replică, secretarul Ionel Vila a reiterat poziţia oficială a Primăriei: HCL-ul nu se aplică, punctual, celor care l-au atacat; pentru o suspendare a HCL ar fi nevoie ca actul să fie atacat de Prefectură, ori asta nu s-a întâmplat până în prezent.

Ca urmare, pomelnicul de hotărâri a fost promovat integral, cu voturile PNL.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor