Suporterii Timişoarei aşteaptă răspunsuri

9Comentarii
Suporterii Timişoarei aşteaptă răspunsuri
Fanii alb-violeţi, care au iniţiat şi un site pentru a încerca să redobândească palmaresul şi culorile favoriţilor, continuă schimbul de scrisori cu FRF-ul. Iată ultima epistolă a suporterilor alb-violeţi:

„Apreciem răspunsul Dumneavoastră prompt şi ca urmare am simţit nevoia unor clarificări. Deşi nu dorim să intrăm într-o succesiune interminabilă de scrisori deschise cu FRF prin intermediul presei, din păcate suntem nevoiţi să apelăm din nou la această măsură. De asemenea, în privinţa răspunsului dat de către Dl. Marian Iancu, deşi este în apărarea noastră şi apreciem acest gest, dorim să specificăm că reprezintă opinia sa personală. Dacă avem puncte de vedere comune nu înseamnă că suntem MANIPULAŢI sau INFLUENŢAŢI.

Proiectul nostru, http://www.justiceforpoli.com/, a luat naştere în urmă cu opt luni, din pasiunea suporterilor polişti, şi se doreşte a fi o formă de protest civilizată şi de bun simţ faţă de umilinţele şi tratamentul la care a fost supus suporterul timişorean de-a lungul timpului de către Dumneavoastră, ca instituţie. Precizăm că proiectul a fost realizat cu contribuţia a peste 40 de oameni, din peste 10 ţări, din toate clasele sociale ( doctori, ingineri, jurnalişti, jurişti, profesori, studenţi, elevi etc.). Lucruri pe care le putem dovedi oricând.

În răspunsul Dumneavoastră vorbiţi de evenimentele de la Târgu Jiu utilizând termenii de “premeditare” şi “indicii”. Vă solicităm să demonstraţi premeditarea, iar indiciile se numesc “dovezi”, în cazul în care există, şi “speculaţii” în cazul în care nu sunt decât simplul produs al sentimentelor sau al resentimentelor.

Coregrafia care afişa “Scriem o nouă pagină de istorie” face trimitere la câştigarea unui trofeu. Noi nu scriem pagini de istorie prin distrugeri sau incendieri de tribune. Nu a fost niciodată stilul nostru şi nici nu va fi vreodată. La Târgu Jiu a fost o situaţie excepţională care a degenerat într-un context de tensiune, neputinţă şi sentiment de nedreptate, generat tocmai de maniera “originală” de arbitraj a centralului Balaj şi de şicanele continue la care clubul nostru a fost supus în ultimii ani. “Premeditare”? Nu suntem de acord cu violenţele pe stadioane. Regretele ar fi tardive acum şi nici nu ne mândrim cu cele întâmplate.

V-aţi angajat într-un proces de sancţionare a echipei pe care o susţinem. Aici distingem două lucruri:

1. Evenimentele din tribune.
Au fost sancţionate prompt cu o suspendare de patru meciuri pe teren propriu şi o amendă. Nu avem ce comenta. Clubul se pare că va contesta această decizie. În ceea ce ne priveşte, remarcăm doar că este cea mai mare suspendare primită de o echipă (vă amintiţi de evenimentele grave din tribune la Buzău cu suporterii dinamovişti? Dar invadarea terenului la meciul cu FC Argeş a aceloraşi fani, recidivişti – întru totul asemănătoare cu incidentele de la Tg. Jiu?). Sperăm într-un echilibru comparativ al sancţiunilor şi ne aşteptăm la o sancţionare şi mai drastică a clubului Dinamo. Aşa ar fi drept şi corect. Poate aşteptăm din nou degeaba, fiindcă nu am observat până acum acest echilibru. Motivul? Dumneavoastră conduceţi fotbalul românesc şi sunteţi singurii care puteţi răspunde la această întrebare.

2. Neprezentarea la decernarea medaliilor.
Se vorbeşte chiar de eliminarea din Cupă a echipei noastre! Pentru scandări rasiste deosebit de grave, Dinamo a fost “suspendată” să joace fără spectatori un meci de cupă, semifinala de la Cluj cu “Poli”, unde pedepsiţii au fost de fapt suporterii timişoreni şi iubitorii de fotbal din Cluj, nicidecum clubul bucureştean. Credem că e de datoria FRF să explice în ce masură neprezentarea la ceremonie pentru a-şi primi medaliile este un act mult mai grav decât rasismul şi scandările rasiste. Sunteţi în faţa unei dileme şi aşteptăm cu un interes deosebit argumentaţia Dumneavoastră. Rasism = un meci; refuzul medaliei = cel puţin un sezon de Cupă?
V-aţi gândit ce pedeapsă veţi aplica domnului Ion Crăciunescu pentru refuzul de a fi premiat de domnul M. Sandu şi FRF sau ce pedeapsă vor lua domnii Sepp Blatter şi Franz Beckenbauer pentru că au refuzat să vină la aniversarea domnului M. Sandu şi a FRF?

În ceea ce priveşte alegerea locului de disputare al finalei. Aveţi dreptate, clubul a fost de acord. Acolo unde noi arătăm cu degetul incompetenţa managerială în organizarea competiţiei, subliniem faptul că, ar fi fost logic să existe un criteriu de capacitate bazat pe numărul minim de locuri pe care trebuie să le aibă un stadion, astfel încât să se limiteze locaţiile eligibile la găzduirea unei finale. Salutăm la rândul nostru eforturile întreprinse de cei din Târgu Jiu, cât şi ospitalitatea lor, însă nu putem trece cu vederea că în mod indiscutabil acest stadion era prea mic pentru a găzdui un astfel de eveniment şi insuficient asigurat, cu garduri de doar un metru înălţime la peluza timişoreană. “Premeditare”?

În problema TAS, deşi FIFA este cea care a ameninţat FRF cu suspendarea din competiţii dacă nu aplică penalitatea de 6 puncte, lucru pe care nu l-am contestat niciodată, aţi evitat răspunsul la două chestiuni:

1. FRF a transmis clubului nostru că îndeplineam criterile şi ne conformasem aplicând decizia FIFA, sau FRF a uitat să ne transmită că nu îndeplineam criteriul? Oricare din aceste răspunsuri vă pune într-o situaţie delicată.

2. Cum explicaţi că oameni abilitaţi să vorbească în numele FRF au transmis TAS-ului un aviz în care se exprimă necesitatea menţinerii depunctării? A fost un lucru dorit de FRF sau o iniţiativă personală? În acest ultim caz, ce sancţiuni s-au luat şi în ce fel a fost rectificată situaţia?

În fine, în privinţa duplicităţii de care a dat dovadă FRF în relaţia cu echipa noastră de suflet şi cea creată ex nihilo de către Claudio Zambon şi care evoluează departe de oraşul nostru, purtând numele nostru, vă invităm să vizitaţi site-ul http://www.justiceforpoli.com pentru a înţelege absurdul şi malversaţiunile care au dus la această situaţie. Noi, SUPORTERII, am fost cei care i-am atras atenţia şi l-am oprit pe domnul Marian Iancu să încheie o tranzacţie mincinoasă în privinţa palmaresului, pentru că noi ne recunoaştem greşelile trecutului şi ni le asumăm. Am greşit prin tăcerea noastră şi prin faptul că nu am luat atitudine la momentul oportun. Paradoxul situaţiei stă în faptul că aveţi calitatea şi puterea să rectificaţi erorile trecutului. Vă lipseşte însă voinţa!

Până aici domnilor.

Luăm ATITUDINE şi spunem STOP! STOP violenţei verbale, STOP violenţei fizice, STOP umilinţelor, STOP abuzurilor! Cine greşeşte să suporte consecinţele, indiferent de nume sau funcţie!

Nu dorim să calomniem, nici să folosim injurii, însă Timişoara suferă şi va arăta cu degetul REAUA VOINŢĂ! Timişoara poate va ierta, dar niciodată nu va uita, în numele DEMNITĂŢII. Acolo unde de zeci de ani suflarea alb-violetă a fost, este şi va fi, această demnitate ne-a permis să ne depăşim mereu condiţia şi sentinţa timpurilor pe care le-am trăit sau pe care le trăim. Pentru Dumneavoastră a vă depăşi condiţia înseamnă a începe prin a accepta faptul că sunteţi efemeri ! Asumaţi-vă răspunderea şi onoraţi fotbalul cu un gest de demnitate: DEMISIA ! Este singurul răspuns pe care îl mai aşteptăm de la Dumneavoastră.”

Iancu le răspunde federalilor

Duşan Uhrin nu mai vine la “Poli”

FRF-ul răspunde suporterilor alb-violeţi.

„Vrem dreptate pentru Poli”

Violenţa naşte monştrii - Imagini suporteri Bataie intre suporteri si fortele de ordine | Video 1 Video | Video 2 Video | Video 3 Video | Video 4 Video | Video 5 Video | Video 6 Video | Video 7 Video

CFR Cluj a câştigat trofeul pentru a doua oară consecutiv -  Video: Gol Deac Min 6  | Video: Gol Peralta Min 28   | FC Timisoara - CFR Cluj 13.06.2009 1 | FC Timisoara - CFR Cluj 13.06.2009 2 | FC Timisoara - CFR Cluj 13.06.2009 39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor