Suntem pe plus: economia si exporturile sunt in crestere

De M. Hoster
4Comentarii
Suntem pe plus: economia si exporturile sunt in crestere
Suntem pe plus: economia si exporturile sunt in crestere
Economia judeţului Timiş continuă să crească. Evoluţia în luna iunie a acestui an faţă de luna similară de anul trecut este de nu mai puţin de 10%. În plus, şi comerţul exterior e pe plus, exporturile fiind mai mari decât importurile.

Conform datelor Direcţiei Regionale de Statistică Timiş, producţia industrială realizată în luna iunie a anului curent de operatorii economici din judeţul Timiş a fost mai mare cu 4,1 % comparativ cu luna precedentă. Producţia industrială realizată în luna iunie 2013 de operatorii economici din judeţul Timiş cuprinşi în eşantion a fost mai mare cu 10,5 % comparativ cu luna iunie a anului 2012. Producţia industrială realizată în perioada pe primele şase luni ale anului în curs a crescut cu 2,5 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Şi la capitolul balanţă comercială stăm excelent. În luna aprilie 2013 exportul judeţului a fost de 328,712 milioane de euro, iar importul de 286,816 milioane de euro, rezultând un sold pozitiv de 41,896 milioane de euro.

Exportul a crescut semnificativ la categoria maşini, aparate şi echipamente electrice, cu peste şase milioane de euro, dar şi cu 1,611 milioane euro la animale vii şi produse animale.

Importul a crescut în luna aprilie 2013 faţă de luna martie 2013 la categoria materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea, cu 3746 mii euro sau cu 1,1 milioane euro. O creştere seminificativă s-a înregistrat la aceeaşi categorie la care a crescut exportul, maşini, aparate şi echipamente electrice, importurile fiind mai mari cu 12,744 milioane de euro. Cel mai probabil este vorba de tehnologie de calitate, de utilaje performante.

 

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor