„Sunt o persoană foarte exigentă şi solicit seriozitate maximă”

6Comentarii
„Sunt o persoană foarte exigentă şi solicit seriozitate maximă”
Ultimul sosit în conducerea Consiliului Judeţean Timiş, vicepreşedintele Adam Crăciunescu, are planuri mari. Infrastructura judeţului este în prim-planul celui care se va ocupa timp de patru ani de departamentele tehnice ale CJT.

Rep: Sunteţi cel mai proaspăt sosit în conducerea Consiliului Judeţean Timiş. Cum aţi descoperit CJT la sosirea în cadrul instituţiei? Sunteţi mulţumit de funcţionarea acestuia?
A. Crăciunescu: Trebuie spus că în acest moment, Consiliul Judeţean Timiş se află în schimbare. Este în curs de elaborare o organigramă nouă, cu o funcţionalitate sporită. În acest mandat de patru ani pe care l-a primit de la alegători, Consiliul Judeţean are de implementat foarte multe proiecte; centrul de greutate în activitatea instituţiei, aceasta până în anul 2012, va fi deplasat în sensul implementarii a numeroase proiecte de investitii. Această nouă organigramă va însemna reorganizarea serviciilor din cadrul conducerii judeţene dar şi a compartimentelor din subordinea Consililului Judeţean. Îmi doresc foarte mult să descopăr formula prin care să pot promova în această nouă schemă de organizate, personalul tânăr, cu pregătire adecvată care sa poată accesa şi pune în practică cât mai multe proiecte pe finanţare europeană.

-Cum definiţi relaţia care o aveţi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, dar şi cu omologul dumneavoastră, vicepreşedintele Liviu Borha? În ce măsură aţi reuşit deja să vă impuneţi punctul de vedere şi să colaboraţi cu subordonaţii direcţi?
-Împreună, toţi avem un interes comun în a avea o administraţie care să corespundă cât mai bine cu interesele timişenilor. Sunt convins că putem face o echip foarte bună cu cei doi membri ai conducerii instituţiei, suntem firi complementare, fiecare dintre noi se potriveşte pe compartimentele pe care le are în coordonare. În ceea ce priveşte relaţia cu subordonaţii direcţi, pot să vă spun că ne aflăm într-o etapă de tatonare reciprocă privind încrederea. Personal, sunt o persoană foarte exigentă şi solicit seriozitate maximă din partea celor cu care colaborez, sunt în totalitate adeptul lucrurilor bine făcute, nu sunt obişnuit să umblu cu jumătăţi de măsură. Totuşi, după cum spuneam deja, traversăm o schimbare a organigramei Consiliului Judeţean Timiş, în acest mandat al proiectelor.

-Care sunt atribuţiile dumneavoastră în conducerea Consiliului Judeţean?
-Activitatea mea are în vedere foarte mult partea tehnică, aceasta a fost preferată de mine deoarece răspunde foarte bine la criteriul „asta am mai facut, asta ştiu să fac”. Atribuţiile mele includ problemele de urbanism, cele de autorizare-avizare, mediu, serviciul investiţii dar şi coordonarea direcţiei de drumuri, un sectro foarte important şi care va beneficia de importanţa cuvenită din partea noastră.

-Ce proiecte aveţi în vedere în perioada următoare?
-Voi insista foarte mult asuora realizării proiectului cu şoseaua de centură a Timişoarei şi realizarea integrală, la patru benzi pe primul tronson, lucrare aflată în acest moment în lucru. În primul rând am în atenţie proiectele cu finanţare din fonduri structurale, doresc să obţinem cât mai multe finanţări pe proiecte de infrastructură. De asemenea voi insista pentru urgentarea realizării studiilor de fezabilitate, respectiv a proiectelor care să fie cuprinse în Programul Operaţional Regional pe transport, în vederea finanţării pentru celelalte două părţi ale centurii. Un alt proiect asupra căruia voi insista este legat de ieşirile din Timişoara pe drumurile judeţene. Acestea trebuie refăcute, astfel încât să răspundă cerinţelor traficului din prezent şi preconizat în viitor, în creştere continuă. Toate drumurile care pleacă din Timişoara trebuie să fie proiectate pe patru benzi până la prima localitate suburbană (Moşnita, Giroc, Sânandrei, Dumbrăviţa, ieşirea pe Calea Torontalului). De asemenea voi avea în vedere reabilitarea tuturor drumurilor judeţene. Un alt capitol aflat în atenţia mea şi a Consiliului Judeţean se referă la corelarea masterplanurilor pentru Timiş în domeniile apă-canal, gestionarea deşeurilor, circulaţie. Nu voi uita de regulamentul de urbanism, acesta trebuie să fie lege pt toţi beneficiarii, trebuie impusă exigenţă maximă în respectarea acestuia.

-Care sunt problemele de care v-aţi lovit în activitatea desfăşurată până acum?
-Normal, există şi o serie de deficienţe pe care le-am descoperit. Numeroase dintre proiectele existente nu au fost correlate unele cu altele, există neconcordanţe majore între acestea. Trebuie realizată o prioritizare a proiectelor, în sensul stabilirii unor priorităţi clare în alocarea surselor de finanţare şi a rezolvării acestora. De asemenea, am descoperit o comunicare deficitară între CJT şi Consiliile Locale, inclusive Consiliul Local Timişoara. O problemă spinoasă rămâne gestionarea deşeurilor menajere ale judeţului până la momentul punerii în funcţiune a deponeului de la Ghizela. Chiar pe acest subiect, vineri avem stabilită o întalnire la Ministerul Mediului, vom purta o serie de discuţii cu consultanţii de specialitate, se încearcă gasirea unei soluţii viabile la această problemă.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor