Sulfina Barbu catre tinerii PDL Timis: Boc nu mai are timp de partid, avem nevoie de o conducere interimară

39Comentarii
Sulfina Barbu catre tinerii PDL Timis: Boc nu mai are timp de partid, avem nevoie de o conducere interimară
Circa 120 de tineri democrat-liberali din Timiş participă, în aceste zile, la Valea lui Liman, la Şcoala de Vară a Tineretului PDL Timiş. La eveniment au fost invitaţi şi lideri naţionali ai partidului, precum consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu şi deputatul Sulfina Barbu. Aceasta din urmă a făcut nişte afirmaţii surprinzătoare în discursul ţinut în faţa tinerilor democrat-liberali.

În opinia ei, PDL a scăzut în sondaje pentru că a ajuns să se identifice cu Guvernul. De asemenea, Sulfina Barbu a apreciat că liderii actuali ai partidului nu au destul timp şi să guverneze şi să aibă grijă de bunul mers al lucrurilor în PDL.

Din păcate, astăzi, PDL se confundă cu Guvernul, lucru total greşit. Partidul nu mai are temele lui, nu mai are viaţa lui. Deocamdată ne confundăm cu Guvernul şi nu avem teme separate. (…) Şi partidul are aceeaşi conducere ca acum cinci ani. Este ca un copil care a crescut, dar hăinuţele i-au rămas mici. (…) Fiind prim-ministru (Emil Boc –n.r.) într-o perioadă dificilă, o perioadă în care sunt necesare măsuri nepopulare, sunt necesare reforme care nu s-au făcut timp de 20 de ani, categoric timpul alocat pentru partid este mult mai restrâns”, a apreciat Sulfina Barbu.

De aceea, până la alegerile interne din 2011, Sulfina Barbu propune ca PDL să aibă o conducere interimară.

Observăm că au venit foarte mulţi oameni noi în PDL, lucru foarte bun bun, plecând de la aleşi locali, parlamentari, europarlamentari. Iar aceşti oameni trebuie să participe la luarea deciziilor. Ori astăzi aceşti oameni care au venit în PDL nu sunt consultaţi şi nu pot participa la luarea deciziilor. De aceea avem dezbateri în presă referitoare la PDL. De aceea este impetuos necesar ca partidul să aibă o conducere interimară până la alegeri (interne –n.r.). Măcar la nivel naţional trebuie să avem o conducere interimară care să se ocupe numai de partid”, a mai spus Barbu.

Barbu a afirmat că acest lucru nu înseamnă îndepărtarea lui Emil Boc de la conducerea partidului deoarece „el este liderul ales”, însă a militat pentru nevoia formării unei echipe de conducere care să se ocupe exclusiv de politica PDL.

Declanşarea cât mai curând a unor alegeri este susţinută şi de liderul PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, care a afirmat că este nevoie de o infuzie de sânge proaspăt deoarece partidul a intrat într-o stare de imobilism.

Nu poţi să devii mai puternic, nu poţi să te adaptezi realităţii dacă rămâi închistat în aceleaşi principii, închistat în acelaşi imobilism. Soluţia pentru PDL sunt alegerile interne care să producă acea infuzie de oameni noi, de sânge, de oxigen, astfel încât organismul să îşi recapte vitalitatea. Cred că ar trebui declanşate aceste decizii cât mai repede, nu mai e timp. Suntem într-un moment de răscruce pentru noi”, a afirmat şi liderul PDL Timiş.

Pe de altă parte, Sulfina Barbu a afirmat că ar fi o pierdere pentru PDL plecarea celor nominalizaţi recent de Traian Băsescu într-un interviu la RRA, în care a afirmat că, dacă ar mai fi liderul partidului i-ar fi dat afară pentru afirmaţiile făcute în presă.

Ar fi o pierdere să nu îi mai avem în PDL pe Cristi Preda, sau pe Sever Voinescu sau pe Traian Munteanu sau pe Monica Macovei. Sunt oameni valoroşi care au un cuvânt de spus şi vin din societatea civilă, dar partidul trebuie să îşi sensibilizeze structurile de decizie pentru ca ei să participe la luarea deciziilor”, a mai spus Sulfina Barbu.

Constantin Ostaficiuc şi Sulfina Barbu sunt doar câţiva dintre cei care au susţinut cursuri în cadrul Şcolii de Vară a Tineretului PDL Timiş, care are loc la Valea lui Liman şi care, anul acesta are ca titlu „Comunicare şi mesaj politic”. 39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor