Succes cu studenţii, insucces la Metrou

Succes cu studenţii, insucces la Metrou
Ieri, la Guvern au mai fost două runde de negocieri, terminate… cu scor egal. Discuţiile cu angajaţii Metrorex au eşuat şi vor fi reluate la începutul săptămânii viitoare. Guvernul a câştigat până acum doar una dintre luptele cu greviştii.

Mai exact, vicepremierul Gheorghe Pogea i-a convins pe studenţi să renunţe la proteste.

Sindicaliştii de la Metrou vor declanşa greva generală pe 16 noiembrie, dacă revendicările nu le vor fi satisfăcute. După mai bine de două ore de negocieri, liderii Metrorex au ieşit de la Guvern aşa cum au intrat.

Premierul Tăriceanu împreună cu ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre le-au ascultat revendicările şi… atât. Majorarea salarială cerută de sindicalişti, de 23 la sută, nu a fost acceptată. În schimb, studenţii renunţă la proteste.

Ei au obţinut bani pentru construcţia a 10 noi cămine, 140 miliarde pentru repararea celor vechi şi majorarea burselor cu 8 procente în 2007. De asemenea, le sunt majorate alocaţiile pentru întreţinere, la 960 de mii de lei vechi.

Succesul negocierilor l- a determinat pe vicepremierul Ghorghe Pogea să facă încă un apel la profesori să renunţe la grevă, astfel încît studenţii să poată reveni la cursuri.
Regulament de plasare a anunturilor