Subventionare la rata dobanzii

Guvernul României a aprobat schema de sprijin temporară privind subvenţionarea ratei dobânzii pentru creditele contractate de fermieri pentru producţie, până la finalul anului 2010.

Această schemă de ajutor de stat va permite beneficiarilor de credite bancare să îşi desfăşurare activităţile de producţie din agricultură cu reduceri semnificative ale cheltuielilor curente de producţie şi, implicit, să obţină o creştere a rentabilităţii activităţilor agricole. Astfel, această subvenţie determină o reducere anuală cu circa 45% a sumelor reprezentând dobânzi plătite la credite.
Subvenţia la dobândă reprezintă diferenţa dintre dobânda pieţei stabilită prin contractele de credit încheiate cu instituţiile de credit sau instituţiile financiare nebancare şi dobânda de referinţă comunicată de Comisia Europeană. Schema de sprijin se aplică tuturor contractelor de credit încheiate de la data intrării în vigoare a acestui act normativ până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, pentru creditele acordate pe orice perioadă, iar subvenţia se calculează pentru dobânzile plătite instituţiilor finanţatoare până la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.
Numărul total estimat al beneficiarilor de ajutor de stat în temeiul prezentei scheme este de 500, suma alocată fiind de 105 milioane de lei, cu un buget mediu anul de 35 milioane de lei. Valoarea totală a subvenţiei care se acordă fiecărui beneficiar nu poate fi cumulată cu ajutoare care fac obiectul Regulamentelor de minimis, primite de beneficiari în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2010.
Activităţile pentru care se pot contracta credite privesc producţia primară de produse agricole astfel: înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor de câmp şi horticole, precum şi întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor pomicole şi arbuşti fructiferi, plantaţiilor viticole, căpşun şi hamei; achiziţionarea sau producerea puilor broiler sau a puicuţelor pentru ouă, a purceilor pentru îngrăşat, a tineretului ovin, caprin şi bovin pentru îngrăşat, a tineretului cabalin, precum şi a familiilor de albine; achiziţionarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achiziţionarea de medicamente şi plata tratamentelor medicale pentru animale/păsări/albine, plata cheltuielilor curente pentru întreţinerea şi funcţionarea adăposturilor, utilajelor şi instalaţiilor aferente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !