Subvenţii de toamnă pentru fermieri

Subvenţii de toamnă pentru fermieri
Pentru producătorii agricoli care înfiinţează culturi în această toamnă, se acordă un sprijin financiar de 150 lei noi pentru un hectar, pentru achiziţia de seminţe, îngrăşăminte sau pesticide, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de Guvern.

“Sprijinul financiar se referă la bonuri valorice pentru cei care îşi cumpără seminţe, îngrăţăminte şi pesticide”, a declarat, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Aceste bonuri se pot utiliza fie pentru achiziţia de seminţe, până în data de 1 noiembrie 2006, fie pentru îngrăşăminte şi pesticide, până la data de 1 martie 2007.

De acest ajutor pot să beneficieze producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin sau exploatează terenuri arabile. Condiţia esenţială este să fie înregistraţi în Registrul agricol sau în Registrul fermelor.

Suma aferentă acordării acestui sprijin financiar se asigură de la bugetul de stat Ministerului Agriculturii în cadrul programului “Dezvoltare durabilă a sectorului vegetal, zootehnic şi piscicol”. Termenul limită de decontare a bonurilor valorice folosite pentru achiziţionarea seminţelor este 1 decembrie 2006, iar pentru îngrăşăminte şi pesticide, producătorul agricol poate solicita decontul până la 15 martie 2007.

Guvernul a mai decis acordarea unei prime de 0,3 lei (3.000 de lei vechi) pentru fiecare litru de lapte livrat conform normelor Uniunii Europene. “Interesul nostru este să-i stimulăm pe cei care folosesc aparate de muls, săli speciale pentru muls animale, tancuri de răcire, astfel încât laptele să ajungă în condiţii corespunzătoare”, a spus Gheorghe Flutur.

Actul normativ aprobat miercuri de Guvern mai prevede posibilitatea ca grupurile de producători legal constituite şi recunoscute să solicite subvenţia pentru producţia livrată, în numele membrilor lor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor