Subprefecţii de Timiş demişi… admişi la concursul pentru funcţiile de subprefecţi

5Comentarii
Subprefecţii de Timiş demişi… admişi la concursul pentru funcţiile de subprefecţi
Situaţie hilară la vârful Prefecturii Timiş. Foştii subprefecţi Eugen Dogariu şi Călin Dobra, demişi de Guvernul Boc 2, au fost anunţaţi, zilele trecute, că au fost admişi… în funcţiile de subprefecţi, în urma concursurilor pe care le-au susţinut la Bucureşti. La fel, prefectul Mircea Băcală a fost declarat admis. În mod normal, toţi ar trebui să fie reconfirmaţi pe posturi prin hotărâre de guvern.

Cei doi subprefecţi de Timiş, care erau numiţi cu caracter temporar, până la susţinerea concursului, şi au fost eliberaţi din funcţie de către Guvernul Boc 2 imediat după ce s-a rupt coaliţia PD-L – PSD au obţinut note mai mari decât prefectul Mircea Băcală, care a dat şi el examenul. Dogariu a obţinut 87 de puncte din maximul de 100, Dobra – 77 de puncte, iar Băcală 73. Foştii subprefecţi proveniţi din rândurile PSD au primit rezultatele examenului desfăşurat în 29 septembrie la începutul acestei săptămâni, când au sosit prin poştă scrisorile de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Comisia de concurs pentru recrutarea înalţilor funcţionari publici. Adică, după ce Executivul a hotărât încetarea exercitării temporare a funcţiilor publice de subprefecţi ai judeţului Timiş de către Călin-Ionel Dobra şi Eugen Dogariu, numindu-i în locul lor pe Zoltan Marossy şi Codruţa Anca Botez. Şi actual prefect a primit o scrisoare similară.

Toată lumea aşteaptă, guvernul a căzut…

Acum, Dogariu, Dobra şi Băcală ar trebui normal să fie confirmaţi în funcţiile pentru care au fost declaraţi admişi în urma concursului. „Noi iniţial am fost detaşaţi în interesul serviciului urmând ca postul să fie scos la concurs. Am primit o hârtie prin care mi s-a transmis rezultatul final al concursului şi faptul că am fost declarat admis în funcţia de subprefect. Normal, în 30 de zile, Guvernul ar trebui să dea o hotărâre prin care să ne confirme pe post, conform HG 341 din 2007, privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici. Aştept...”, ne-a declarat Dogariu. Aceeaşi aşteptare îl încearcă şi pe Dobra: „Am fost anunţat că am luat examenul, ar trebui să fiu numit pe post prin hotărâre de guvern, acum aştept”, a spus Dobra. În aceeaşi situaţie este şi prefectul Mircea Băcală, care provine de la PD-L, după căderea Guvernului Boc 2. „Am luat 73 de puncte din 100. Noi până acum am fost numiţi temporar şi acum ar trebui să fim numiţi pe o perioadă de patru ani, prin hotărâre de guvern. Hotărârea nu a fost dată, nu ştiu ce se va întâmpla, şi eu sunt în aceeaşi situaţie ca foştii subprefecţi”, ne-a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor