Subiectele capacitătii nu s-au furat

subiecte capacitate
subiecte capacitate
Ancheta internă a Ministerului Educaţiei a stabilit că subiectele de la testele naţionale nu au fost luate de jurnalistul de la Adevărul, ci i-ar fi fost înmânate de doi inspectori din Bucureşti.

Asta susţin sursele judiciare, pe mîna cărora a ajuns acest raport. Raportul Ministerul Educaţiei a ajuns în mana procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Documentul lansează această nouă ipoteză: ziaristul de la Adevărul a primit plicul în afara clădirii, din mâna unui inspector şcolar.

„Intervalul orar declarat de ziarist – 10:14-10:25 – seamănă suspect de bine cu intervalul în care am demonstrat că delegaţia Inspectoratului Şcolar Municipal Bucureşti (IŞMB) se afla deja în sediul SNEE. (…) Unul din reprezentanţii IŞMB a fost acela care a luat plicurile în numele judeţului Dâmboviţa şi a ieşit din sediu să le ofere ziariştilor.”

Când au aflat de acuzaţii, cei trei inspectorii bucureşteni la care se face referire au rămas şocaţi: „Eu am plecat din SNEE cu plicurile cu subiecte pentru centrele de examinare din Bucureşti, cum puteam să dau din ele cuiva. Sunt şocată!”, a spus Maria Măntăluţă. Victoria Nicola subscrie: „Nu-l cunosc pe băiatul ăsta. Sunt foarte intrigată, sunt om de catedră de o viaţă întreagă. Niciodată nu m-am implicat în lucruri care ies din legislaţia şcolară, nici măcar pentru copilul meu.” Cele două inspectoare îl dezvinovăţesc şi pe colegul lor, Costel Chiteţ. Ele spun că nu s-au despărţit nici măcar o clipă de acesta.

Nici ziaristul de Adevărul nu susţine concluzia din raportul Ministerului Educaţiei. „Eu chiar am intrat în sediu. În afară de doamna care mi-a înmânat subiectele, nu am vorbit cu nimeni, nu mi le-a dat nici un inspector în afara clădirii”, declară Florin Pupăză.

În raportul Ministerului se spune că s-a ajuns la această concluzie după audierea tuturor inspectorilor din ţară care au ridicat în aceea zi subiecte pentru testele naţionale. Legal, ancheta procurorilor nu va fi influenţată de raport. Ei pot să nu ţină seama de concluziile ministerului.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor