Studiile superioare n-au prea mare cautare pe piata muncii din Timis

1Comentariu
Studiile superioare n-au prea mare cautare pe piata muncii din Timis
Oferta locală de joburi nu dă mari speranţe celor care au absolvit o facultate, doar cei cu cunoştiinţe IT având mai multe şanse la un post apărut ici-colo. Cu şcoala profesională la bază însă, ai de ales între câteva zeci de locuri de muncă.

Din datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş reiese că, pentru săptămâna viitoare, 437 de joburi stau la dispoziţie celor aflaţi în căutarea unui servici mai mult sau mai puţin stabil. Pe o perioadă nedeterminată sau, dimpotrivă, pentru o durată de timp bine stabilită, toate aceste posturi creionează o ofertă relativ cuprinzătoare, cel puţin prin prisma domeniilor pe care le acoperă.

Cu toate acestea, o supracalificare mai mult le strică celor care au nevoie de un loc de muncă, datele AJOFM Timiş indicând existenţa, în tot judeţul, a numai 29 de posturi libere ce necesită pregătire superioară, adică un procent de numai 6% din total.

În schimb, pentru cei cu studii medii la bază, sau chiar pentru cei cu şcoala generală, găsirea unui job este mult mai uşoară. Pe lista AJOFM apar zeci de locuri de muncă, de la funcţionar la tâmplar şi de la agent de vânzări la muncitor necalificat în industria confecţiilor. Aceasta din urmă pare, dealtfel, să domine piaţa muncii din Timiş, cea mai cerută meserie – pentru care nu ai nevoie decât de un certificat care să ateste că ai absolvit şcoala profesională – fiind cea de operator confecţii. Nu mai puţin de 110 locuri de muncă sunt disponibile la Timişoara săptămâna viitoare în acest domeniu, adică un sfert din totalul joburilor vacante. Şi aceasta fără să mai punem la socoteală alte 110 de slujbe, tot în industria confecţiilor, rezervate muncitorilor necalificaţi sau cele 14 locuri de muncă pentru ocuparea cărora se caută asamblori articole din textile.

Marius Horescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor