Studentii Universitatii Politehnica Timisoara vor avea conditii de studiu si cazare mai bune

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
3Comentarii
Studentii Universitatii Politehnica Timisoara vor avea conditii de studiu si cazare mai bune
© Tion: Studentii Universitatii Politehnica Timisoara vor avea conditii de studiu si cazare mai bune
Căminele Universităţii Politehnica Timişoara vor fi mai primitoare, iar laboratoarele mai bine dotate, după ce instituţia a investit aproximativ 300.000 de euro în această vară în renovarea, igienizarea şi dotarea acestora. Fondurile proprii ale UPT au fost suplimentate şi prin intermediul sponsorizărilor private.

În vederea asigurării condițiilor optime pentru studiu și cazare, în perioada verii 2018 Universitatea Politehnica Timișoara a investit circa 300.000 de euro, din venituri proprii, pentru pregătirea noului an universitar.

Sumele au fost alocate pentru reparații și igienizări la căminele și cantinele studențești, precum și pentru amenajarea unor noi laboratoare. De asemenea, UPT a amenajat și dotat 4 noi laboratoare. Dintre acestea două se află în cadrul Facultății de Științe ale Comunicării, unul în cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică (investiția în acestea având o valoare totală de 45.000 de euro) și un laborator în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finanțare din mediul privat, din partea companiei Honeywell.

Continuând politica anilor precedenți, au mai fost efectuate investiții în calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universității.

Totodată au fost realizate intervenții de reparații curente și igienizări la sălile de curs și seminarii și la spațiile comune din cadrul Facultăților de Arhitectură, Automatică și Calculatoare, Construcții și Mecanică.

Deoarece Universitatea Politehnica Timișoara asigură pentru toți studenții săi cazare și oferă posibilitatea de servire a mesei, au continuat investițiile în cadrul căminelor și cantinei din campusul universitar. Astfel, s-au efectuat lucrări de zugrăvire/ igienizare integrală la căminul 1C, intervenții locale la grupurile sanitare și bucătăriile din căminele 19C, 20C și 22C, zugrăvirea holurilor de acces și reparații locale la grupurile sanitare de la căminele 4C și 8C respectiv zugrăveli exterioare la fațadele căminelor 11C și 14C. De asemenea, au fost realizate reparații la Casa Politehnicii nr. 2 și a fost zugrăvită bucătăria din Cantina 1C.

Toate aceste lucrări au fost efectuate în condițiile în care Universitatea a continuat pe parcursul verii să ofere spații de cazare studenților săi care au ales să facă stagii de practică la partenerii economici din Timișoara sau celor care au participat la diverse manifestări organizate de către organizațiile studențești.

La sfârșitul săptămânii sunt programate lucrările finale de dezinsecție și deratizare în toate spațiile din complexul studențesc.

Universitatea Politehnica Timișoara dispune de 16 cămine studențești, capacitatea totală de cazare fiind de 6067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la internet.

Vă reamintim că şi Universitatea de Vest Timişoara, cea de a doua mare universitate din oraş, a investit în această vară sume importante în renovarea celor 10 cămine studenţeşti deţinute, pentru a oferi condiţii mai bune pentru studenţii din alte oraşe.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor