Studentii timisoreni se intrec in domeniul productiei multimedia

De Marcel Hoster
Studentii timisoreni se intrec in domeniul productiei multimedia
© Tion: Studentii timisoreni se intrec in domeniul productiei multimedia (foto: arhiva)
Universitatea Politehnica Timişoara îi pune pe studenţi la lucru. Instituţia organizează cea de a treia ediţie a concursului studențesc Interactive Digital Media Student Contest, în cadrul căruia tinerii își pot demonstra competenţele în domeniul multimedia.

Ajuns la cea de-a III-a ediție, Interactive Digital Media Student Contest este o competiție studențească ce își propune să stimuleze creativitatea și spiritul de competiție în domeniul multimedia. Concursul se adresează studenților de nivel de licență, master și doctorat de la universități din România și din străinătate.

Studenții au ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților. Proiectele prezentate pot fi proiecte de diplomă sau dizertație, dar și proiecte realizate de către studenți în afara procesului educațional.

Concursul se va desfășura pe mai multe secțiuni: Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format; Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă; Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje; Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate.

Cei interesaţi se pot înscrie online aici, până pe 24 iunie, zi în care de la ora 10 va avea loc susținerea proiectului realizat în fața juriului și a celorlalți participanți, jurizarea și premierea, în Sala multifuncțională a Bibliotecii UPT.

„Suntem bucuroși să organizăm cea de-a treia ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media, mai ales după experiențele extrem de interesante de la edițiile anterioare. În ultimii ani, dezvoltarea de aplicații interactive a devenit o parte integrantă a educației în domeniul multimedia, în special în cadrul programului de Master în Tehnologii Multimedia al UPT. Competiția reprezintă un prilej important pentru studenții pasionați de multimedia, de tehnologiile interactive, web și mobile, atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție.”, a declarat Radu Vasiu, Directorul Centrului Multimedia.

Juriul va fi format din specialiști ai Universității Politehnica din Timișoara și reprezentanți ai firmelor partenere. Partenerii IDMSC 2016 oferă premii substanțiale, precum tablete, monitoare, smartphone-uri, acces la baze de date și cursuri online.

Centrul de Cercetări Multimedia (înființat în 1996), desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informaționale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată, Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs.

Întrecerea este programată vineri, 24 iunie, cu începere de la ora 10.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !