Studentii timisoreni reclama proasta organizare a alegerilor

De M. Hoster
Studentii timisoreni reclama proasta organizare a alegerilor
© TION: Studentii timisoreni reclama proasta organizare a alegerilor
Organizaţiile studenţeşti timişorene protestează împotriva modului în care s-a desfăşurat procesul electoral de duminică, atunci când s-a votat pentru alegerea preşedintelui României. Direct afectaţi, tinerii studenţi îşi exprimă nemulţumirea atât asupra desfășurării procesului electoral din secţiile de votare din zona Complexului Studenţesc, dar şi din diaspora.


Lipsa tipizatelor pentru declaraţiile pe propria răspundere, a autocolantelor aplicate pe cărţile de identitate, numărul insuficient de cabine la unele secţii şi a persoanelor din comisiile electorale care să se ocupe special de cei înscrişi pe listele suplimentare, au fost principalele nemulţumiri ale organizaţiilor studenţeşti. Convenţia organizaţiilor studenţeşti din Universitatea Politehnica Timişoara – CosPol, Organizaţia studenţilor Basarabeni – OSB, respectiv Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara, au demarat un protest comun în acest sens.

Studenţii sunt nemulţumiţi şi de modul în care s-a votat în diaspora: „Considerăm inadmisibil modul în care s-a derulat procesul electoral în diaspora, unde numeroşi studenţi nu au reuşit să voteze, deşi au aşteptat mai multe ore în faţa secţiilor de votare, din cauza proastei organizări a Ministerului Afacerilor Externe.

Cele trei organizaţii somează instituţiile statului să se responsabilizeze şi să asigure întreaga logistică necesară desfăşurării corecte a turului doi al alegerilor.

„Într-un stat de drept, stat european, este inadmisibil ca cetăţenii să întâmpine piedici atunci când vor să îşi exercite dreptul fundamental de a vota. Nu vom tolera acest lucru şi somăm statul român să îşi facă treaba aşa cum trebuie. Este pentru prima oară după mulţi ani când tinerii se prezină într-un număr foarte mare la vot şi ei nu trebuie descurajaţi să facă acest lucru. Îi felicit pe toţi cei care au fost la vot, îi îndemn şi pe cei care nu au fost la votduminică să vină în data de 15 noiembrie şi sper ca fiecare tânăr din ţara asta să îşi aleagă singur preşedintele pentru următorii cinci ani. Nu avem voie să îi lăsăm pe alţii să decidă pentru noi. Într-o democraţie, votul cetăţenilor este arma cea mai puternică”, a anunţat Vlad Cherecheş, preşedintele OSUT.

„De ce să mai producem tineret de calitate dacă vocea lor nu poate fi auzită? De ce să mai luptăm dacă suntem înfruntaţi cu arme, iar nou suntem nişte coate goale? Unde sunt alternativele? Cum s-au văzut alegerile în ochii studenţilor? Pline de incidente, cu urne închise înainte ca toată lumea să voteze, cu oamei care păzesc interesele de după alegeri şi cu încă cinci ani fără nicioschimbare. Cu toate acestea am speranţa că studenţii au realizat necesitatea enormă de schimbare şi se vor prezenta la vot într-un număr şi mai mare, care sperăm că de data aceasta să fie lipsit de incidente neplăcute”, a anunţat, la rândul său, Corin Mihuţ, preşedintele Ligii AC.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor