Studentii timisoreni pot inchiria gratuit biciclete

De Marcel Hoster
Studentii timisoreni pot inchiria gratuit biciclete
© TION: Studentii timisoreni pot inchiria gratuit biciclete
Începând de luni, 18 aprilie, s-a deschis cel de-al șaselea sezon studentObike, un proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare. Astfel, studenţii timişoreni vor putea utiliza gratuit bicicletele puse la dispoziţie la sediul Universităţii de Vest Timişoara.


60 de biciclete sunt puse gratuit la dispoziția studenților din Timișoara, la centrul amplasat la Universitatea de Vest. Studenții pot închiria biciclete, pentru a le folosi atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni până duminică, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.

StudentObike oferă tuturor studenților din Timișoara posibilitatea de a închiria bicicletele, indiferent de facultatea pe care o frecventează.

Cu un “look” foarte cool, dinamic, plin de energie, studentObike își propune să determine cât mai mulți studenți să aleagă bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct în altul al campusurilor studențești, spun reprezentanții Universității de Vest.

Promovarea acestui proiect are ca scop susținerea unui mod de viată sănătos.

„Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, reprezentant al băncii sponsor al proiectului.

Imaginea proiectului a fost îmbunătățită în acest an.

„In fiecare an adăugăm câte o piesă într-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineață obișnuită într-un cămin studențesc din România. Și în imagine se văd sute de tineri care pleacă spre facultăți cu bicicleta. Omeni veseli, oameni tineri, oameni frumoși. Aceasta este imaginea care stă în spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspiră pe noi, ne face să mergem mai departe, ne determină să îmbunătățim proiectul an de an. În 2016, venim în întâmpinarea nevoilor studenților cu un sistem de închiriere mai flexibil, colaborăm cu securitatea campusurilor pentru siguranța bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim acțiunile și proiectele studenților, oferim proiecte și motive în plus pentru adoptarea bicicletei că mijloc de transport alternativ”, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociația Green Revolution, care a realizat acest proiect de bike-sharing.

La Timişoara, centrul de bike-sharing este situat la sediul central al UVT, pe bulevardul Pârvan, chiar la intrarea în instituţie.

StudentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenții din șase centre universitare, aflate în București (trei centre), Cluj-Napoca, Iași și în Timișoara.

În cei cinci ani de funcționare, programul « studentObike » a reușit să scoată peste 110.000 de studenți la pedalat.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor