Studentii timisoreni contribuie la dezvoltarea comunitatii locale

De Marcel Hoster
Studentii timisoreni contribuie la dezvoltarea comunitatii locale
© TION: Studentii timisoreni contribuie la dezvoltarea comunitatii locale
Studenţii de la Universitatea de Vest Timişoara (UVT) au realizat, în ultimele luni, o serie de analize sociologice, în două localităţi bănăţene, dar şi la o maternitate şi la sediul AJOFM. Toate, în scopul elaborării unor strategii de dezvoltare comunitară.


150 de studenți ai UVT au realizat nu mai puțin de 30 strategii de dezvoltare comunitară ca exercițiu aplicat în cadrul proiectului „Practică pentru studenții în științe sociale”. Strategiile au fost prezentate în cadrul unui workshop maraton de 8 ore în care tinerii au trebuit să convingă cadrele didactice, dar și partenerii din mediul privat și organizațional că ideile de dezvoltare generate de ei sunt practice. Acestea au avut la bază orele de practică realizate de studenți în instituțiile respective.

Astfel, tinerii au făcut, de exemplu, analize și propuneri privind nevoile de la nivelul localităților Dudeștii Noi – Timiș și Luncavița – Caraș Severin, analiză sociologică la nivelul orașului Timișoara și a concurenței pentru o școală de șoferi. De asemenea, studenții au realizat studii privind opiniile angajaților în companiile participante și asupra comportamentului copiilor, pentru un cabinet stomatologic. S-au făcut analize și la nivelul Maternității Bega, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și a Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”.

Proiectul are o finanțare de 1.318.716 lei, din care 26.374 lei reprezintă cofinanțarea din parte Universității de Vest din Timișoara. Activitățile se derulează pe o perioadă de 6 luni, până la finalul anului 2015. Proiectul se derulează prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor