Studentii straini veniti la Timisoara prin programul Erasmus au facut cursuri de limba romana

De Marcel Hoster
Studentii straini veniti la Timisoara prin programul Erasmus au facut cursuri de limba romana
© TION: Studentii straini veniti la Timisoara prin programul Erasmus au facut cursuri de limba romana
Timp de două luni, studenţii veniţi la Universitatea Politehnica din Timişoara prin intermediul programului Erasmus au învăţat şi limba română. Profesori în descoperirea limbii ţării care i-a găzduit au fost chiar colegii lor de la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

Veniţi să studieze şi să descopere România, prin programul Erasmus, mai mulţi studenţi străini vor pleca acasă având cunoştinţe despre limba română. Timp de două luni ei au urmat cursuri în acest domeniu, iar joi au primit diplome şi cadouri din partea celor care le-au fost profesori. Iar dacă ne referim la cei care i-au învăţat tainele limbii, să spunem că este vorba chiar despre colegii lor de la UPT, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării. Pe lângă limba română, participanţii au mai învăţat noțiuni despre istoria şi cultura românească.

Beneficiarii pregătirii au fost studenţi sosiţi în Timişoara prin intermediul programului Erasmus şi provenind în principal din Franţa, Italia, Serbia şi Turcia. Aceştia au primit miercuri diplome şi cadouri surpriză din partea colegilor de la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, cadouri constând în obiecte tradiţionale româneşti şi dulciuri. Proiectul a fost o colaborare între Biblioteca UPT, facultatea amintită şi Departamentul de Relaţii Internaţionale al acesteia.

„Cursul a fost gândit să-i ajute pe studenții Erasmus de la Politehnica Timişoara să asimileze câteva cunoștințe de limbă română, de istorie și cultură românească. Proiectul nostru a fost foarte bine primit de cadrele didactice și studenții de la Facultatea de Comunicare și de reprezentanții Departamantului de Relații Internaționale, astfel încât am reușit să creăm la bibliotecă o ambianță plăcută pentru studenți. Studenții de la Comunicare au reușit să capteze atenția colegilor lor Erasmus cu prezentări de cultură și civilizație românească, cu discuții pe teme comune studențești și au reușit să strângă prietenii și să socializeze între ei. Astăzi, când acest proiect a luat sfârșit, am constatat o legătură foarte plăcută care s-a creat între studenții noștri și studenții Erasmus și sperăm ca ei să revină în Timișoara ca studenți sau ca turiști împreună cu prieteni din țările lor de origine”, a declarat Erica Otesteanu, director Biblioteca UPT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !