Studentii se specializeaza din bancile facultatii pentru piata muncii

Studentii se specializeaza din bancile facultatii pentru piata muncii
Studenții din Timişoara, Cluj și Sibiu se vor putea angaja mai ușor la terminarea facultății. Tinerii vor lua parte la traininguri de leadership, lucru în echipă și comunicare. La finalul acestora vor fi pregătiți în stagii de practică la companii.

Peste 1.200 de studenți de la patru universități din țară – Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică, ambele din Cluj-Napoca, și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – vor fi pregătiți pentru piața muncii. La Timișoara a demarat vineri proiectul „Program multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de angajabilitate”. Peste 80 de companii din vestul țării s-au arătat interesate de acest program, oferind stagii de practică în cadrul firmelor, spune Vlad Petcu, managerul de proiect. Studenții vor participa la traininguri de lucru în echipă, management și leadership, discurs public, negociere și comunicare. Trainingurile au scopul de a-i pregăti pe studenți pentru stagiile de practică în cadrul companiilor și, la  finalul proiectului, de a le dezvolta tinerilor abilitățile de lucru pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

„Unul din scopurile acestui proiect constă în realizarea unei legături între școală și practică”, a afirmat Ioan Talpoș, rectorul Universității de Vest.
„De cele mai multe ori, companiile se plâng că studenții absolvenți nu sunt pregătiți pentru piața muncii. Noi spunem că ei au o pregătire generală. Adevărul este undeva la mijloc: noi trebuie să-i implicăm pe studenți în stagii de practică, iar companiile să nu se aștepte la specialiști ieșiți de pe băncile facultăților”, a adăugat Petru Ștefea, prorectorul UVT.

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor