Studentii romani din strainatate analizeaza rezultatele dezastruoase de la bacalaureat

De M.S.
Studentilor Romani din Strainatate analazizeaza rezultatele de la bacalaureat
Studentilor Romani din Strainatate analazizeaza rezultatele de la bacalaureat
Rezultatele recentului examen de bacalaureat, la care s-a înregistrat cea mai mică promovabilitate din istorie, au atras şi atenţia studenţilor români de peste hotare. Liga Studenţilor Români din Străinătate face un prim pas pentru a găsi soluţii care să asigure un sistem educaţional performant la nivel internaţional.

În perioada 12-14 august, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) organizează la Bucureşti Forumul România Jună. La eveniment vor participa tineri din ţară şi din străinătate, precum şi specialişti în educaţie.

„În ultimii ani condiţiile desfăşurării examenului de bacalaureat au permis o competiţie inegală, unii liceeni alegând să fraudeze examenul. Comparativ cu anii precedenţi, rezultatele de la ultima sesiune de bacalaureat par extrem de slabe, dar sunt cu siguranţă mai apropiate de realitate. Corectitudinea regulamentelor şi, mai ales, aplicarea lor sunt elemente esenţiale pentru desfăşurarea acestui examen în condiţii optime, astfel încât rezultatele să fie adevărata oglindă a performanţelor elevului şi a sistemului educaţional românesc”, declară preşedintele LSRS, Sebastian Burduja.

Din experienţa studiului în străinătate, studenţii şi absolvenţii români spun că munca individuală este principalul factor pentru obţinerea performanţelor academice.„Rezultatele de la examenul de bacalaureat 2011 nu reprezintă o sentinţă definitivă la adresa educaţiei româneşti, ci un apel la acţiune – un apel către asumarea responsabilităţii personale pentru rezultate mai bune pe viitor din partea elevilor, a părinţilor, cât şi a profesorilor”, adaugă vicepreşedintele în comunicare şi relaţii publice al LSRS, Sorana Şerban.

Dincolo de educaţie, la forum se va mai discuta şi despre problemele legate de mediu, infrastructură şi justiţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !