Studenţii învaţă fără pauză la Universitatea de Vest!

11Comentarii
Studenţii învaţă fără pauză la Universitatea de Vest!
Timişoara – Conducerea Universităţii de Vest a adoptat o schimbare: cursurile şi seminarele nu vor mai dura 100 de minute, ci 90. Care e problema? Au dispărut pauzele!

În locul cursurilor de două ore, au fost introduse cele de o oră şi jumătate, în special pentru a rezolva, într-o oarecare măsură, problema sălilor. „Astfel, în intervalul orar 8-22, în loc de şapte module de studii câte erau până acum, vor fi opt. Noul sistem este în interesul studenţilor şi e folosit şi dincolo – în Anglia, Franţa sau Germania, dar şi la noi, în Cluj sau Bucureşti”, a spus Ioan Talpoş, rectorul Universităţii. De asemenea, un alt avantaj ar fi acela că studenţii vor petrece ceva mai puţin timp pe la şcoală– nu vor mai avea ore până la 22, ci doar până cel târziu la 21:10. Cu toate acestea, ei nu au scăpat complet de susţinerea orelor de curs în afara clădirii Universităţii de pe Vasile Pârvan. E adevărat că nu mai trebuie să se deplaseze până la Universitatea de Ştiinţe Agricole, de pildă, unde conducerea UVT avea închiriate săli, dar rămân alte locaţii unde se vor ţine anul acesta cursuri: Universitatea „Ioan Slavici”, Politehnica, Institutul de Sănătate Publică şi Liceul C.D. Loga.

Ce spun studenţii?
În privinţa celor direct vizaţi de această hotărâre, părerile sunt foarte împărţite. Unii sunt încântaţi, alţii îngroziţi . „Mulţi studenţi spun că pauzele sunt prea mici, că au două cursuri de 90 de minute unul după altul, cu pauză de 10. Dar există şi avantaje: se diminuează timpul petrecut la universitate şi se rezolvă problema sălilor”, ne-a spus Robert Santa, preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Timişoara (OSUT). Şi psihologii sunt de părere că sistemul e benefic, având în vedere că studenţii sunt consideraţi adulţi, cu un grad de control mai mare, şi astfel au o capacitate mai ridicată de a-şi menţine atenţia, spre deosebire de colegii lor mai mici, de liceu sau generală.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor