Studentii inlatura prejudecatile dintre romani si unguri

3Comentarii
Studentii inlatura prejudecatile dintre romani si unguri
Că între români și unguri au existat tensiuni dintotdeauna stau dovadă zeci de evenimente petrecute de-a lungul istoriei. În 2011, studenţi din Timişoara au posibilitatea de a găsi şi înlătura prejudecăţile din rândul celor două categorii care trăiesc în comunităţi din care fac parte şi unii şi ceilalţi.

Tinerii trebuie să pregătească proiecte prin care să găsească puncte de legătură între cele două comunităţi. Fundaţia Integratio doreşte să formeze un grup de tineri studenţi (7 din Ungaria, 14 din România) care să analizeze critic relaţiile româno-maghiare şi prejudecăţile legate de acestea. Acest lucru este realizat prin programul „Cartarea şi demontarea stereotipurilor interetnice din viaţa de zi de zi şi mass-media prin metode nonformale”. Tinerii vor dezvolta microproiecte proprii pentru localizarea şi demontarea prejudecăţilor întâlnite zilnic. Studenţii se pot înscrie pentru a participa la proiect până în 11 februarie, prin completarea unui formular care se poate accesa pe pagina web a Fundaţiei Integratio (http://www.integratio.ro).

Cei înscrişi vor participa, în luna martie, la un workshop de identificare a stereotipurilor. Etapa următoare constă în dezvoltarea unor proiecte proprii (cercetare, planificare de evenimente sau campanii etc.) şi participarea la o tabără de vară pentru a prezenta rezultatele programului.

Cu toate că relaşiile româno-maghiare s-au îmbunătăţit în ultimii ani, stereotipurile și prejudecăşile sociale faşă de „celălalt” ne ghidează tot mai mult viața de zi cu zi, mai ales în contextul crizei economice. Organizaţiile de extremă dreaptă devin tot mai răspândite în rândul tinerilor. Acelaşi lucru se întâmplă cu etnocentrismul și respingerea „celuilalt”, care devine o doctrină tot mai răspândită”, spun iniţiatorii proiectului.

M.M. H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor