Studentii din Timisoara vor putea sa se perfectioneze in domeniul crearii de jocuri electronice

De Marcel Hoster
Studentii din Timisoara vor putea sa se perfectioneze in domeniul crearii de jocuri electronice
© Tion: Studentii din Timisoara vor putea sa se perfectioneze in domeniul crearii de jocuri electronice
Studenţii timişoreni pasionaţi de programare în domeniul software şi de gaming vor fi provocaţi să creeze propriile jocuri video printr-un concept inedit, bazat pe un model finlandez. GameLAB TM este un program educaţional bazat pe dezvoltare de proiecte, tinerii fiind deocamdată invitaţi să urmărească proiectul, urmând să se înscrie ulterior pentru o sesiune de training intensivă.

Studenţii pasionaţi de jocuri video sunt invitaţi să participe la GameLAB TM, unde pot învăţa cum să transforme o idee într-un produs propriu-zis, beneficiind de cursuri şi mentorat de specialitate.

Participanţii vor face echipe, pentru a forma nucleul de dezvoltare a unui concept de joc. Aceştia vor fi asistaţi de profesioniști cu experiență în producția de jocuri video.

Întâlnirea va aborda subiecte legate de designul de jocuri, marketing, management, dezvoltarea de produse, design de muzică, design de interfaţă, modelare 3D, programare. Practic, se urmăresc toţi paşii şi toate aspectele ce ţin de dezvoltarea unui produs de acest tip.

Proiectul are două etape de selecţie, prima presupune alegerea conceptelor de jocuri, iar a doua presupune selectarea proiectelor realizate, urmând a fi prezentate în forma finală în faţa unor specialiști.

„Am constatat că mediul online din Timişoara are nevoie de programe care să ajute studenţii să se dezvolte şi în afara universităţii. Acest proiect se vrea a fi o punte între mediul academic şi companii”, a declarat Roberto Hanaş, iniţiatorul GameLAB Timişoara.

Proiectul este inspirat de un proiect similar filandez, Game Lab Oulu, care a luat naştere în 2012 şi s-a îmbunătăţit de la an la an, ajungând să faciliteze dezvoltarea a 12 noi startup-uri, 155 de concepte de produse, precum și pregătirea a peste 300 de noi profesionişti. De atunci, platforma s-a îmbogăţit cu două noi programe bazate pe acelaşi concept: EduLAB şi DevLAB.

Datorită caracterului multidisciplinar, dar şi a faptului că se bazează pe profesionalism, GameLAB promite să consolideze legătura între mediul educaţional şi mediul de afaceri, să aducă idei proaspete în domeniul jocurilor video şi să pregătească viitori specialişti în această industrie.

Un important aspect al programului este faptul că oferă studenţilor şansa de a experimenta cum e să lucrezi în cadrul unei firme de tip Startup, condiţiile şi provocările acestui program fiind foarte asemănătoare cu cele dintr-o companie la început de drum.

GameLAB TM va fi realizat sub forma unui program de antrenament intensiv, cu sesiuni de mentorat, dar şi cu distracţie, toate acestea având loc într-un mediu destins.

Data la care vor începe înscrierile va fi anunțată ulterior. Până atunci, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să urmărească proiectul pe Facebook şi pe site-ul proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor