Studentii din Timisoara se pregatesc de proteste

1Comentariu
Studentii din Timisoara se pregatesc de proteste
Studenţii afiliaţi UNSR organizează săptămâna aceasta proteste în toate centrele universitare din ţară. Ei acuză acuză conducerea Ministerului Educaţiei de lipsă de comunicare faţă de liderii studenţilor, precum şi de faptul că au desconsiderat propunerile de amendamente aduse de federaţiile studenţeşti cu privire la proiectul Legii Educaţiei. La Timisoara, protestele au fost amânate pentru săptămâna viitoare, deoarece studenţii nu au primit aprobare de la primărie.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) critică atitudinea ignorantă pe care ministerul a adoptat-o faţă de interesul şi implicarea partenerilor sociali în elaborarea unei Legi a educaţiei „coerente”, care să ofere soluţii la problemele reale ale sistemului de învăţământ. De asemenea, studentii susţin că ministrul Petru Funeriu a refuzat să semneze protocolul cu federaţia UNSR, în care erau stipulate clar revendicările reprezentanţilor studenţilor cu privire la tabere, burse şi credite pentru studenti. Ca urmare, au decis demararea a ample mitinguri de protest, în 12 centre universitare din ţară, începând de luni.

„Prin intermediul acţiunilor de protest, federaţia UNSR acuză conducerea MECTS de incapacitatea de a stabili o comunicare eficientă şi fructuoasă cu partenerii sociali, de indiferenţa cu care tratează implicarea acestora în procesul educaţional, precum şi de suveranitatea asumată faţă de Legea Educaţiei Naţionale”, se arată într-un comunicat de presă emis de UNSR.

La Timişoara, protestele au fost amânate însă pentru săptămâna viitoare. „Am depus documentaţia necesară la primărie prea târziu, iar cererea urmează să fie aprobată în cursul acestei săptămâni”, ne-a spus Petre Drăghia, preşedintele Asociaţiei Studenţilor în Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara (ASSEUT), asociaţie membră UNSR.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor