Studenţii din Timişoara s-au perfecţionat în blogging

3Comentarii
Studenţii din Timişoara s-au perfecţionat în blogging
Patru workshopuri, zeci de articole şi peste 20000 de afişări pe blogul comun, în doar două zile de la lansare – cu asta se pot mândri cei 14 participanţi ai primei ediţii a „Şcolii de blog”, eveniment care s-a desfăşurat la Timişoara la sfârşitul anului trecut.

În timpul celor patru workshop-uri ale evenimentului, 14 studenţi din Timişoara, din domenii precum jurnalism, comunicare şi relaţii publice, şi-au însuşit noţiuni elementare de blogging şi au învăţat cum ar trebui să abordeze anumite subiecte, cum să se documenteze pentru redactarea unui articol şi cum să atragă publicul interesat. Ei au avut şi teme de casă: prima dintre ele i-a pus pe elevii “Şcolii de Blog” în situaţia de a scrie din perspectiva unei personalităţi sau a unui personaj preferat, a doua a constat în abordarea unui subiect personal, iar urmatoarea a pus elevii în situaţia de a încerca scrisul obiectiv şi critic, făcând o recenzie. În cadrul ultimei teme ei au trebuit să compare două website-uri cu acelasi profil de activitate – unul din .ro şi altul din .com.

De-a lungul celor patru săptămâni, elevii “Şcolii de Blog” au publicat 63 de articole pe blogul comun. Cea mai cuprinzătoare temă a fost scrierea de recenzii, printre subiectele abordate numărându-se diferite localuri, gadget-uri, electrocasnice sau obiective turistice şi locuri de vacanţă. Personalităţile din perspectiva cărora s-a scris pe site-ul scoaladeblog.ro au fost Prinţesa Diana, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, dar şi Mihai Bendeac şi Şerban Huidu, personaje reprezentative care au prins viaţă datorită imaginaţiei elevilor. Dintre cei 14 studenţi participanţi, 13 au reuşit să-şi îndeplinească în totalitate sarcinile au primit diplome de absolvire, urmând ca în continuare să pună în aplicare cunoştinţele dobândite scriind pe blogurile personale.

M-am simţit foarte bine şi am învăţat lucruri noi, pe care le făceam anterior după ureche, aşa că trebuie să mulţumesc şi eu tuturor celor implicaţi pentru oportunitatea de a deveni un blogger mai bun, mai eficient, mai organizat”, a spus Cătălin Ilea, participant la “Şcoala de Blog”. Organizatorii doresc să continue evenimentul, urmând să stabilească când va avea loc următoarea ediţie a “cursurilor”.

Şcoala de Blog” este o iniţiativă deceblog.net si blogu.lu, având ca parteneri desero.net şi Incubatorul de Afaceri Timişoara şi beneficiind în promovare de sprijinul organizatiilor studenţeşti AEGEE, OSUT şi AIESEC.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor