Studentii din Timisoara protesteaza alaturi de colegi impotriva Ministerului Educatiei

De Marcel Hoster
2Comentarii
Studentii din Timisoara protesteaza alaturi de colegi impotriva Ministerului Educatiei
Studentii din Timisoara protesteaza alaturi de colegi impotriva Ministerului Educatiei
Nereguli descoperite în cadrul procesului de evaluare din Concursul Naţional de Proiecte de Tineret 2012, respingeri nefondate ale unor proiecte, organizaţii nereprezentative declarate câştigătoare. Toate aceste nereguli sunt cuprinse într-o scrisoare deschisă adresată de studenţii timişoreni, alături de cei din întreaga ţară, către Ministerul Educaţiei

Asociaţia Studenţilor in Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara, alături de alte numeroase organizaţii similare, prin intermediul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România au adresat o scrisoare deschisă către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, special ministrlui Ecaterina Andronescu.

„Vă  adresăm prezenta scrisoare în calitate de reprezentanţi ai studeţilor din România şi mandatari a 75 de organizaţii studenţeşti din toată ţara, dorind să vă supunem atenţiei neregulile identificate în procesul de organizare şi evaluare a Concursului Naţional de Proiecte de Tineret 2012. Pe baza unei documentări precise şi unei analize punctuale a rezultatelor finale afişate pe site-ul ANST, vă sesizăm atât faptul că motivele  invocate pentru respingerea proiectelor nu sunt fondate, cât şi că asociaţiile ale căror proiecte au fost declarate câştigătoare, nu sunt reprezentative pentru tinerii din România. Pe de o parte, suntem intrigaţi de decizia respingerii proiectelor pe motivul “Asociaţia nu este ONG de / pentru tineret”, în cazurile în care deponenţii sunt asociaţii studenţeşti. ANST este singura instituţie care nu recunoaşte studenţii ca fiind şi tineri, in condiţiile în care atât instituţiile europene – în speţă Comisia Europeană prin programul „Youth in Action” – cât şi legislaţia românească acceptă şi integrează în categoria “tineri” şi studenţii cu vârsta până în 35 de ani. Totodată, atragem atenţia evaluatorilor ANST că asociaţia în cauză, are specificat în statutul său că este asociaţie de studenţi şi tineret, iar nerecunoaşterea acesteia conform încheierilor judecătoreşti în vigoare, este ilegală”, spun studenţii din cadrul organizaţiei, reprezentaţi de Ion Poenaru, preşedinte UNSR.

Membrii organizaţiei consideră că proiectele câştigătoare în cadrul Concursului Naţional de Proiecte de Tineret 2012, aparţin unor asociaţii nereprezentative şi necunoscute pentru tinerii din România, fără vechime, sau portofoliu de proiecte cu impact în domeniul în care activează. „Aceste motive sunt suficiente pentru a concluziona că respectivele ONGT-uri sunt asociaţii fantomă prin care se încearcă spălarea de bani şi nicidecum îndeplinirea obiectivelor şi scopului acestui concurs de proiecte”, se mai spune în scrisoarea deschisă.

Tinerii studenţi consideră  că, în baza celor prezentate, ministerul va demara un amplu proces de auditare şi o monitorizare atentă. Tinerii mai ceri inclusiv demisiile celor vinovaţi.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor