Studentii din sase centre universitare participa la un schimb de experienta inedit

De Marcel Hoster
1Comentariu
Studentii din sase centre universitare participa la un schimb de experienta inedit
© Tion: Studentii din sase centre universitare participa la un schimb de experienta inedit
Studenţii din mai multe centre universitare din România vor putea experimenta modul în care se studiază în alte universităţi din ţară, prin intermediul unui proiect susţinut de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Vor fi implicaţi tineri din şase centre universitare.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) organizează un proiect, destinat studenţilor din anii de licenţă, care le oferă acestora oportunitatea de a experimenta mediul academic și viaţa socială, dar și culturală din alte centre de profil din țară. Perioada de desfăşurare a proiectului este 14 – 20 noiembrie, timp în care studenţii vor studia în alte centre universitare din orașe precum: Iaşi, Bucureşti, Sibiu, Alba-Iulia, Oradea, urmând ca în locul acestora, să vină studenți din centrele partenere.

Studenții veniți la facultatea timişoreană vor avea obligația să participe la cursurile, seminariile și laboratoarele aferente anilor în care sunt înmatriculați. Astfel, aceștia vor fi capabili să intre în cadrul oferit de facultate, să compare modurile de predare, materiile și dotările. Totodată aceștia vor avea șansa de a experimenta o materie nouă care să le trezească interesul și pe care să dorească să o aprofundeze în viitor.

Scopul proiectului „Exchange” este de a oferi sudenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații oportunitatea de a experimenta mediul academic și viața socială, dar și culturală din alte centre de profil din țară. Astfel, studenții noștri au șansa de a testa și a compara modul de învățământ din alte centre universitare. Mai mult, dorim ca studenții noștri să experimenteze alte metode de abordare a materiilor studiate în facultatea noastră, sau a unor materii ce nu sunt incluse în curicula universitară a facultății.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) urmăreşte, prin proiectul de faţă, integrarea culturală și socială a studenților ce provin din zone diferite ale țării. Prin primirea în schimbul de experiență a acestora, se asigură o cale de acces între studenţii timişoreni și locul din care provin, arătând permisivitate și integrare etnică și socială.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor