Studentii devin parte a comisiilor care aleg decanii facultatilor de la Universitatea Politehnica Timisoara

De Marcel Hoster
1Comentariu
Studentii devin parte a comisiilor care aleg decanii facultatilor de la Universitatea Politehnica Timisoara
© TION: Studentii devin parte a comisiilor care aleg decanii facultatilor de la Universitatea Politehnica Timisoara
Conducerea Universităţii Politehnica Timişoara a luat o decizie care va ajuta la democratizarea procesului de alegere a decanilor facultăţilor componente. Mai precis, 20% din membrii comisiilor de alegere a acestora vor fi studenți ai universității.

Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara anunţă introducerea unei prevederi conform căreia un reprezentant al studenţilor face parte din comisiile de concurs pentru posturile de decan, la nivelul fiecărei facultăţi. Astfel, 20% din membrii comisiilor sunt studenţi.

Prevederea, adoptată în urma Hotărârii Senatului Universităţii din data de 7 aprilie 2016, face parte din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursurilor publice pentru ocuparea funcţiilor de decan în Universitatea Politehnica Timişoara, pentru legislatura 2016-2020. În aceasta se menţionează că unul din cei cinci membri ai respectivelor comisii este un student reprezentant, membru al Biroului Consiliului din facultatea în care se desfăşoară respectivul concurs.

Prin urmare, studenţii vor putea participa activ în procesul de alegere al decanilor, pe lângă cel al rectorului.

Convenția Organizațiilor din Politehnică (COSPol) este formată din: Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), Liga Studenților Chimiști din Timișoara (LSCT), Liga Studenților din Facultatea de Electrotehnică si Electroenergetică (LSFEE), Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), Liga Studenților din Facultatea de Mecanică (LSFMT), Liga Studenților din Facultatea de Management în Producție și Transporturi (LSFMPT), Organizația Studențească “Traian Lalescu” (OSTL), Asociația de la 4 (A4) și Liga Studenților Hunedoara (LSH).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor