Studentii de la Universitatea de Vest, luati la intrebari in cadrul unui sondaj online

2Comentarii
Studentii de la Universitatea de Vest, luati la intrebari in cadrul unui sondaj online
Un studiu realizat de un intitut din Germania relevă faptul că absolvenţii Universităţii de Vest din Timişoara îşi găsesc un loc de muncă cam la cinci luni după ce termină cursurile. De asemenea, potrivit aceluiaşi studiu, când îşi aleg o facultate, viitorii studenţi sunt interesaţi, în primul rând, de calitatea predării, iar abia după aceea de reputaţia academică.

Institutul Trendence din Germania a realizat un studiu referitor la opinia studenţilor asupra Universităţii de Vest din Timişoara. Întrebările au vizat studenţii universităţii şi s-au referit la aşteptările şi priorităţile în viitoarea carieră, satisfacţia faţă de prestaţia universităţii şi ofertele viitorilor angajaţi.

Rezultatele arată că principalii factori determinanţi în alegerea universităţii/specializării sunt calitatea predării, cu un procent de 72,1%, peste media naţională de 66,8%, reputaţia academică, cu un procent de 54%, facilităţile acordate, cu 53,5 % şi reputaţia în rândul anagajatorilor, cu 52,3%.

La întrebarea cât de mulţumiţi sunteţi de universitatea/specializarea dvs., Universitatea de Vest a obţinut un punctaj de 4.5 (punctajul s-a realizat de la 1 – foarte nemulţumiţi la 7 – foarte mulţumiţi). De menţionat este că media în Europa este de 4,8. În ceea ce priveste perioada necesară găsirii unui loc de muncă, Universitatea de Vest din Timişoara are o estimare de 4,7 luni, faţă de 4,5 în Europa şi 4,4 la nivel naţional. Performanţele academice ale studenţilor au primit 4 puncte dintr-un maxim de 5, peste media naţională de 3,9 şi cea europeană de 3,7.

Sondajul s-a efectuat online, studenţii fiind invitaţi, prin intermediul email-ului, newsletter-ului sau a anunţurilor de pe pagina de internet a universităţii să participe la sondaj.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor