Structuri verticale inedite

De T. Ex.
Reactualizat la:
Structuri verticale inedite
Suntem din ce în ce mai mulți oameni pe glob, iar spațiul disponibil pentru locuit și construit este din ce în ce mai puțin. În aceste condiții, nevoia de extindere a omului și-a găsit o posibilă rezolvare pe verticală. Astfel, pentru a folosi spațiul disponibil cât mai eficient, oamenii au proiectat diverse edificii înalte, care ocupă suprafețe de pământ restrânse care să acopere anumite nevoi sociale. De la locuințe, la locuri de parcare și până la… locuri de vechi, din ce în ce mai multe aspecte ale vieții umane pe planetă se desfășoară la înălțime, pe verticală.

Cel mai inalt cimitir vertical din lume

Cel mai înalt cimitir vertical din lume

Pe întreg teritoriul planetei sunt îngropate rămășițele a peste 100 de miliarde de oameni. Nu-i de mirare că locurile de veci s-au scumpit, iar teritoriul destinat acestora este din ce în ce mai restrâns. Astfel, se caută mereu variante mai eficiente pentru a-i „găzdui” pe cei plecați pe lumea cealaltă. Cimitire verticale au început să apară în diverse locații din lume, însă Memorial Necropole Ecumenica, din Brazilia este cel mai înalt cimitir pe verticală de pe planetă. La început cimitirul era o simplă clădire cu mormânturi de suprafață, însă cererea era așa de mare încât proiectul s-a extins. Astăzi, acest cimitir are o înălțime de 108 metri și dispune de 25.000 de „unități” pentru cei răposați. De asemenea, complexul dispune de camere de priveghi, o grădină, o cascadă, o capelă și chiar un mini-restaurant situat pe acoperiș.

Cea mai inalta gradina verticala din lume

Cea mai înaltă grădină verticală din lume

Această grădină este un amestec de artificial și natural. Mai precis, One Central Park este o structură imensă din beton, fier, sticlă și… verdeață, care a devenit rapid una din atracțiile inedite ale orașului Sydney din Australia. Această combinație de natură și arhitectură se ridică la 166 de metri și este un exemplu al armoniei dintre om și natură, o dovadă a faptului că cele două elemente fac casă bună împreună. Aici se găsesc peste 250 de specii de flori și plante, majoritatea specifice Australiei. Liane sălbatice se împletesc între etaje, balcoanele sunt acoperite cu flori și mușchi, iar întreg ansamblul pare aproape viu. Structura este rezultatul colaborării dintre un arhitect și un botanist, ambii de origine franceză și atrage din ce în ce mai mulți vizitatori, în căutarea unei oaze de verdeață în mijlocul marii metropole australiene.

Cele mai inalte silozuri verticale pentru masini

Cele mai înalte silozuri verticale pentru mașini

Volkswagen Autostadt este un parc de distracții din Germania care are ca tematică automobilele. Acesta include un muzeu, trasee pentru curse, tururi ghidate prin fabrica de mașini și… silozuri cu automobile, cu 20 de etaje. Aceste structuri sunt impresionante prin faptul că pot adăposti un număr foarte mare de automobile într-un spațiu restrâns și mai mult decât atât, sunt robotizate. Astfel, în loc să meargă la sediul dealerului auto, clientul își poate ridica mașina din siloz, la fel cum cei care vizitează parcul de distracții își pot parca mașina într-un siloz. Totul se desfășoară cu ajutorul unui braț robotic care se mișcă de-a lungul silozurilor și plasează automobilele într-unul din spațiile disponibile.

Articole pe aceeași temă:

Marile piete de Craciun din Europa

Bali, destinatie pentru suflet

Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite

Cinci localitati la inaltime

 

 
Regulament de plasare a anunturilor