Strainii pot urma cursuri gratuite de romana la Timisoara

Strainii pot urma cursuri gratuite de romana la Timisoara
Străinii din afara statelor UE care locuiesc în Timișoara și doresc să învețe limba română se pot înscrie la cursuri de acest gen. Institutul Intercultural Timişoara, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, organizează în perioada februarie-mai cea de-a doua serie de cursuri de limba română şi de orientare culturală.

Cursurile de limba română au o durată de 140 de ore, iar cele de orientare culturală de 8 ore. Ele se adresează persoanelor din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, rezidente în România, care nu au cetăţenia română, dar au drept de şedere în țara noastră, nu au mai beneficiat de un curs gratuit de limba română şi nu sunt studenţi, refugiaţi sau solicitanţi de azil. Participarea la cursuri este gratuită.

Deoarece numărul de locuri este limitat, admiterea la curs se realizează în ordinea înscrierilor. Formularul de înscriere poate fi găsit pe www.migrant.ro, meniul Cursuri de limba română.

Modulele conţin şi elemente de orientare culturală utile pentru testarea în vederea obţinerii cetăţeniei române.

Cursurile de limba română se finalizează cu obţinerea unui certificat emis de Ministerul Educaţiei. Detalii despre cursuri pot fi obținute la adresa de e-mail oana.bajka@intercultural.ro. Aceste module se desfășoară în mai multe orașe din țară (Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea și Suceava).

M.M. Hojda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor