„Stop Traficului de Persoane!“

„Stop Traficului de Persoane!“
REŞIŢA – Majoritatea victimelor au fost exploatate prin cerşetorie, sau exploatate în industria sexului.

Chiar dacă nu este cunoscută în mod deosebit activitatea Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, este îmbucurător faptul că există o autoritate, fie ea şi regională, care se ocupă de asistarea cetăţenilor care s-au confruntat cu anumite situaţii de trafic de persoane.

Centrul Regional Timişoara al A.N.I.T.P. fiinţează din 1 septembrie 2006. Printre atribuţiile acestui centru se numără şi analizarea fenomenului la nivel local şi informează asupra apariţiei unor noi moduri de operare; facilitează comunicarea locală şi regională între structurile implicate în lupta anti-trafic; sprijină iniţiativele locale anti-trafic; sesizează autorităţile competente pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă victimele traficului, în procesul de asistare şi în cel de reintegrare; şi nu în ultimul rând, monitorizează şi evaluează activitatea adăposturilor destinate victimelor traficului.

Victime exploatate

După cum spunea Florentina Badea, inspector de specialitate A.N.I.T.P. în cadrul Centrului Regional Timişoara, în Caraş-Severin s-au înregistrat peste 20 de cazuri de victime ale traficului de persoane.

Şi toate au fost aduse la cunoştinţa Centrului Regional Timişoara pentru a fi monitorizată asistenţa acestor victime oferită de către structurile care furnizează asistenţa socială.

Toate victimele au dreptul la asistenţă medico-socio-profesională, psihologică şi juridică.

Majoritatea victimelor au fost exploatate prin cerşetorie, prin munca desfăşurată în condiţii inumane şi neplătită, supunere la activităţi infracţionale de gen furt, înşelăciune, dar o parte dintre victime au fost exploatate în industria sexului.

Camelia Giuca

camelia.giuca@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor