Stonehenge de Timişoara

16Comentarii
Stonehenge de Timişoara
Timişoara – Au început lucrările de amenajare a noului parc de pe strada Uzinei, dintre Uzina de Apă şi Podul Mihai Viteazul. Proiectul primăriei de a realiza un fel de… Stonehenge asemănător celui din Anglia, la o scară mult mai mică, pe malul canalului Bega prinde contur. Constructorul ar fi trebuit să termine parcul într-o lună!

Chiar dacă mulţi vor spune că… doar Stonehenge-ul le mai lipsea timişorenilor, primăria va pune acest inedit proiect în practică. Acesta va fi amenajat în noul parc de pe malul canalului Bega, de la Uzina de Apă. Ansamblul Stonehenge este unul dintre cele mai importante monumente preistorice din Anglia, format din patru cercuri concentrice din piatră. Spaţiul verde de la noi, de pe malul Begăi, va cuprinde un mic teatru în aer liber, prevăzut cu reflectoare. „Teatrul va avea o formă circulară, cu 13 bănci şi 13 colonade din piatră nefasonată, semănând cu Stonehenge”, se arată în proiectul municipalităţii. Parcul va mai avea un bazin cu trei trepte de apă, care va putea fi folosit ca loc de joacă pentru copii, spun reprezentanţii primăriei, un bazin ornamental, care „va da senzaţia” de lac natural, cu un podeţ din lemn, vor fi alei de promenadă cu bănci şi mulţi arbori şi arbuşti. Suprafaţa spaţiului verde va fi de 15.500 metri pătraţi.

O lună termen de execuţie!

Lucrările sunt în toi, fiind executate de o firmă din Bucureşti, Garden Center Grup SRL, care a câştigat licitaţia cu un termen record de execuţie: „Valoarea proiectului, aprobată prin hotărâre de consiliu local, conform devizului general, este de 2.342.000 de lei. Lucrările au început la sfârşitul lunii noiembrie. Termenul de finalizare este de… o lună, aceasta este oferta cu care firma a câştigat licitaţia, după ce a depus contestaţie, dar a fost şi o perioadă de îngheţ, când nu s-a putut lucra. Sperăm ca firma să-şi onoreze contractul… Într-adevăr, se doreşte amenajarea unui Stonehenge asemănător celui din Anglia, sperăm să fie la fel de frumos ca cel de acolo”, ne-a declarat şefa Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei de Mediu a primăriei, Diana Mihaela Nica. Deocamdată, muncitorii lucrează la alei şi bazine.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor